Την έναρξη των ταξιδιών του για τη θερινή περίοδο ανακοίνωσε πριν από λίγο ο γερμανικός κολοσσός Tui.

«Η θερινή σεζόν για το 2020 ξεκινά σε όλο και περισσότερες χώρες. Όλοι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και αεροπορικές εταιρείες της TUI είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν εκ νέου τη λειτουργία τους. Οι πρώτες πτήσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, για παράδειγμα από Γερμανία, το Βέλγιο ή την Ελβετία. Οι Βαλεαρίδες Νήσοι, η Ελλάδα, η Κύπρος, η Πορτογαλία και η Κροατία βρίσκονται στο επίκεντρο των πρώτων διακοπών», επισημαίνει ο tour operator.

Τουρκία και Μαρόκο στα πλάνα

Όπως, μάλιστα, αναφέρει, η TUI εκτιμά την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ανοίξει σύντομα τα ταξίδια σε χώρες εκτός της ΕΕ. Είναι σωστό και αντικατοπτρίζει το αίτημα πολλών παραθεριστών να επιτρέπουν ταξίδια σε χώρες εκτός της ΕΕ, όπου είναι δυνατόν με ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο, όπως στην Τουρκία ή στο Μαρόκο.

Οι συνομιλίες με τις αντίστοιχες κυβερνήσεις παρέχουν εμπιστοσύνη ότι τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας πληρούν υψηλά πρότυπα όπως και στην ΕΕ. Ως μια ολοκληρωμένη τουριστική ομάδα με τους δικούς της ταξιδιωτικούς πράκτορες, ξενοδοχεία και αεροπορικές εταιρείες, η TUI είναι καλά προετοιμασμένη να προσφέρει διακοπές σε αυτούς τους δημοφιλείς προορισμούς σε σύντομο χρονικό διάστημα, μόλις αρθούν οι εθνικοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Επί του παρόντος, ο γερμανικός tour operator εξετάζει το αποτέλεσμα της επανεκκίνησης των διακοπών στη Μαγιόρκα στα μέσα Ιουνίου. Ο στόχος των Βαλεαρίδων και της ισπανικής κυβέρνησης, καθώς και της TUI ήταν να εφαρμόσουν τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας στην πράξη και να αξιολογήσουν την αποδοχή τους από τους επισκέπτες.

Τα πρώτα δεδομένα δείχνουν ότι οι πελάτες αποδέχονται τα προστατευτικά μέτρα κατά τη διάρκεια των πτήσεων και στα ξενοδοχεία.

Η επανεκκίνηση της Tui

Γερμανία: Ως ο πρώτος ταξιδιωτικός πράκτορας, η TUI Deutschland ξεκίνησε τη λειτουργία της ήδη στις 15 Ιουνίου, με δύο πτήσεις από το Ντίσελντορφ και τη Φρανκφούρτη προς τη Μαγιόρκα και από τότε έχει προγραμματίσει 40 επιπλέον πτήσεις μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Τον Ιούλιο, ο γερμανικός ταξιδιωτικός πράκτορας σχεδιάζει να εκτελέσει 1.500 πτήσεις, κυρίως προς τις Βαλεαρίδες Νήσους, την Ελλάδα, την Κύπρο και την Πορτογαλία. Τα Κανάρια Νησιά θα ξεκινήσουν και πάλι από την 1η Ιουλίου.

Αυστρία: Η πρώτη πτήση της TUI Austria θα απογειωθεί από τη Βιέννη στις 3 Ιουλίου, με προορισμό την Κρήτη. Τον Ιούλιο, προγραμματίζονται 60 εβδομαδιαίες αναχωρήσεις με έμφαση στα ελληνικά νησιά.

Ελβετία: Η TUI Suisse ξεκίνησε ήδη τη λειτουργία της από τις 18 Ιουνίου, με την πρώτη πτήση από τη Ζυρίχη προς το Φάρο και στις 29 Ιουνίου στη Λάρνακα. Τις επόμενες εβδομάδες, οι αναχωρήσεις προγραμματίζονται με επίκεντρο στις Βαλεαρίδες Νήσους, την Ελλάδα και τα Κανάρια Νησιά.

Πολωνία: Η TUI Poland βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ξεκινήσει τη λειτουργία της στη Μαγιόρκα και την Κρήτη από την 1η Ιουλίου και στη συνέχεια θα προσθέσει γρήγορα τη Βουλγαρία και τα υπόλοιπα ελληνικά νησιά στο χαρτοφυλάκιό της.

Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία: Η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της TUI, αυτή του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας, ξεκινά εκ νέου τις δραστηριότητές της από τις 11 Ιουλίου, με τις πρώτες πτήσεις να αναχωρούν από το Λονδίνο-Γκάτγουικ προς την Ίμπιζα και από το Μπέρμιγχαμ προς την Πάλμα. Θα εκτελεί 44 πτήσεις την εβδομάδα σε 8 προορισμούς μεταξύ 11 και 24 Ιουλίου και έπειτα σε 19 προορισμούς από τις 25 Ιουλίου, αυξάνοντας τις πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων από τον Αύγουστο.

Σουηδία: Η Σουηδία ανοίγει τα σύνορά της για 4 ταξίδια αναψυχής στις 30 Ιουνίου. Λίγες μέρες αργότερα, οι πρώτοι Σουηδοί θα πετάξουν στη Ρόδο με πτήσεις TUI. Τις επόμενες εβδομάδες, θα ξεκινήσει πάλι η δραστηριότητα τηςTui προς τις χώρες Σένγκεν, με τους περισσότερους παραθεριστές να επιλέγουν παραδοσιακά να ταξιδέψουν στην Ισπανία και στην Ελλάδα.

Νορβηγία: Η νορβηγική κυβέρνηση επεσήμανε ότι σκοπεύει να ανοίξει τα σύνορά της για τους πολίτες της σε πολλές χώρες Σένγκεν στις 15 Ιουλίου. Η Tui αναμένει ότι οι πρώτοι Νορβηγοί επισκέπτες της θα αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο του Όσλο την ίδια εβδομάδα με προορισμό την Κρήτη.

Δανία: Τα σύνορα της χώρας έχουν ανοίξει για τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες στις 27 Ιουνίου 2020. Στη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου, η πρώτη πτήση με Δανούς επισκέπτες θα απογειωθεί από την Κοπεγχάγη για την Κρήτη. Στη συνέχεια, η Δανία θα αρχίσει να προσφέρει πτήσεις και πάλι σε χώρες όπως η Ισπανία και η Κύπρος ανταποκρινόμενη στη ζήτηση των καταναλωτών.

Φινλανδία: Η Φινλανδία καταργεί ταξιδιωτικούς περιορισμούς για έναν αυξανόμενο αριθμό ευρωπαϊκών χωρών από τις 13 Ιουλίου και μετά. Η ζήτηση των πελατών για ταξίδια το καλοκαίρι είναι υψηλή. Η πρώτη πτήση από το Ελσίνκι θα είναι προς την Κρήτη και θα υπάρξουν εβδομαδιαίες πτήσεις προς Κρήτη και Ρόδο.

Βέλγιο: Στις 20 Ιουνίου, η Tui fly Belgium πραγματοποίησε την πρώτη της πτήση από τις Βρυξέλλες προς το Ντουμπρόβνικ. Από την 1η Ιουλίου και μετά, ο ταξιδιωτικός πράκτορας θα παρέχει στο πρόγραμμα την Ισπανία και την Ελλάδα. Η TUI fly Belgium θα αυξήσει σταδιακά τις δραστηριότητές της. Από τις 24 Ιουλίου, η εταιρεία θα επαναφέρει πλήρως το πρόγραμμά της με 219 εβδομαδιαίες πτήσεις σε 72 προορισμούς.

Ολλανδία: Η Tui Netherlands θα ξεκινήσει τις δραστηριότητές της ξανά από την 1η Ιουλίου, με την πρώτη πτήση να δρομολογείται από το Άμστερνταμ με προορισμό τη Μαγιόρκα, ενώ θα ακολουθήσουν πτήσεις προς τα Κανάρια Νησιά, την Τενερίφη, την Ίμπιζα και πολλά ελληνικά νησιά αργότερα εκείνη την εβδομάδα. Από τα μέσα Ιουλίου και μετά, προγραμματίζονται πτήσεις προς Κύπρο και Βουλγαρία. Το πρόγραμμα για το καλοκαίρι θα αυξηθεί σε περισσότερες από 200 πτήσεις σε 30 προορισμούς. Στις 2 Ιουλίου, η πρώτη πτήση μεγάλων αποστάσεων της Tui μετά το lockdown θα απογειωθεί από το νησί Κουρακάο, ενώ θα ακολουθήσουν πρόσθετες πτήσεις προς το Μπονέρ και την Αρούμπα την επόμενη εβδομάδα.

Γαλλία: Η TUI France θα επικεντρωθεί στα βασικά brands της, το «Club Marmara, το «Club Lookéa» και το «Nouvelles Frontières». Περίπου 40 clubs θα ανοίξουν πόρτες τους από την 1η Ιουλίου, στη Γαλλία, στην Ελλάδα, στην Ισπανία και στην Ιταλία. Η κύρια καλοκαιρινή σεζόν στη Γαλλία ξεκινά μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου.