Μετά και την έξοδο της DER Touristik, η TUI είναι πλέον ο μοναδικός πελάτης της εταιρείας ασφάλισης αφερεγγυότητας DRS, η οποία δημιουργήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’90 ως βιομηχανική λύση για όλους τους ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Η TUI σκοπεύει να ικανοποιήσει το αίτημα της ρυθμιστικής αρχής για αύξηση κεφαλαίου κατά 110 εκατομμύρια ευρώ μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Η ταξιδιωτική εταιρεία από το Ανόβερο, όπως είπε ο εκπρόσωπος της στο fvw, έχει ήδη φέρει μια πρώτη δόση 70 εκατομμυρίων ευρώ σε ένα αποθεματικό DRS για να επιτρέψει στον ασφαλιστή να εκπληρώσει μια προθεσμία που λήγει σήμερα.

Συγχρόνως, σχεδιάζει να πληρώσει άλλα 40 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αυξήσει το κεφάλαιο στα 110 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται στη Γερμανία για την εξασφάλιση χρηματικών ποσών πελατών ανά ασφαλιστή και ανά έτος.

Η DER Touristik ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα αγοράσει την ασφάλιση χρημάτων πελατών από την R + V Versicherung στις 27 Απριλίου, το οποίο και έκανε.

Η συνεργασία αυτή δεν είναι τυχαία, καθώς και οι δύο βρίσκονται στην ίδια ομάδα συνεταιρισμών: η μεν DER Touristik μέσω της μητρικής της Rewe, η δε R + V με τη σειρά της είναι ο ασφαλιστής από την ένωση της Volks- und Raiffeisenbanken.

Η DZ Bank, η κορυφαία συνεταιριστική τράπεζα και η κύρια τράπεζα της Rewe, θα διαδραματίσει επίσης σημαντικό ρόλο στην αλλαγή.

Ωστόσο, ο χρόνος και ο ρυθμός απόσυρσης του DER από την DRS αποτέλεσαν έκπληξη και για τους ειδικούς. Στο παρελθόν, υπήρχε ήδη σκέψη για την αναδιοργάνωση της DRS με αντασφαλιστές. Στη συνέχεια όμως ήρθε η πανδημία και οδήγησε σε επανεκτιμήσεις ορισμένους από τους εμπλεκόμενους ασφαλιστές.

Σε αντίθεση με το DER, η TUI σκοπεύει να παραμείνει στη DRS προς το παρόν. Οι προτάσεις για την ενίσχυση της DRS εγκρίθηκαν από την αρμόδια εποπτική αρχή και η TUI είχε ήδη εγκρίνει 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ πριν από την έγκριση του κρατικού δανείου.

Εκτός από τη συνεισφορά κεφαλαίου, το επόμενο βήμα είναι η περαιτέρω ενίσχυση της DRS μέσω ενός αντασφαλιστικού concept, δήλωσε εκπρόσωπος της TUI.

Λίγα λόγια για την DRS

Ο Γερμανικός Σύνδεσμος Ασφάλειας Τιμών Ταξιδιού (DRS) ιδρύθηκε το 1994 ως βιομηχανική λύση για όλους τους ταξιδιωτικούς πράκτορες και με τη βοήθεια της Γερμανικής Ένωσης Ταξιδιών (DRV). Ο Thomas Cook ήταν επίσης ασφαλισμένος εκεί μέχρι την πρώτη σοβαρή κρίση του το 2011. Στη συνέχεια, μόνο οι όμιλοι TUI και DER Touristik, καθώς και η θυγατρική της Deutsche Bahn, Ameropa, εξασφάλιζαν συνολικά περίπου 80 από τις κυρίως γερμανικές μάρκες ταξιδιωτικών πρακτορείων. Από την πώληση της Ameropa στους Liberta Partners και την αλλαγή από την DER Touristik σε R + V Versicherung, η TUI Germany και οι διοργανωτές της είναι πλέον οι μόνοι πελάτες.