Δύο πτήσεις την εβδομάδα από τη Βαρσοβία και το Κατοβίτσε προς την Αθήνα, περιλαμβάνει το νέο πρόγραμμα της TUI.
Αυτό ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο συμμετοχής της στην ITB Berlin 2019.
Το πρόγραμμα του τουριστικού οργανισμού για την Αθήνα από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2019, αφορά τις παραλιακές περιοχές και τα νησιά της Αττικής.

Οι επισκέπτες από την TUI Πολωνίας θα διαμείνουν κυρίως σε ξενοδοχεία της Νέας Μάκρης, του Ματιού και του Καλάμου.
Με τον τρόπο αυτό, η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει έμπρακτα την τουριστική και οικονομική ανάκαμψη των παραλιακών περιοχών της Ανατολικής Αττικής.

Αύξηση από την Γερμανική τουριστική αγορά στην Αττική

Το γενικότερο κλίμα της έκθεσης ITB Berlin 2019 ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξο όσον αφορά στον εισερχόμενο τουρισμό στην Αττική, για το 2019.

Οι Γερμανοί επισκέπτες αποτελούν την 3η τουριστική αγορά της Αττικής, σε αριθμό επισκέψεων, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ (έως και το Γ΄ Τρίμηνο 2018).
Από τις συναντήσεις που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής με σημαντικούς τουριστικούς πράκτορες της Γερμανίας, προκύπτει ότι σύμφωνα με τις μέχρι τώρα κρατήσεις, αναμένουμε αυξημένες ροές Γερμανών ταξιδιωτών σε Αθήνα και Αττική, οι οποίες διατηρούν την πολύ υψηλή θέση που κατέχει η Αττική στις προτιμήσεις του γερμανικού κοινού.

FVW workshop Athens – Attica 2019

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας αναφορικά με τη διοργάνωση του «FVW workshop Athens – Attica 2019» που θα πραγματοποιηθεί από 27-31 Μαρτίου 2019, το οποίο στηρίζει αλλά και θα συμμετέχει ενεργά η Περιφέρεια Αττικής.

Οι συζητήσεις με τον υπεύθυνο διεθνών αγορών του FVW, του μεγαλύτερου μέσου επικοινωνίας για τον Τουρισμό στη Γερμανία, Sönke Graumann και με την υπεύθυνη έργου «FVW workshop Athens – Attica 2019», ήταν άκρως εποικοδομητικές.

Στο σημαντικό αυτό workshop, κορυφαίοι tour operators και ταξιδιωτικοί πράκτορες της Γερμανίας θα γνωρίσουν τους θησαυρούς της Αττικής, και το πλήθος τουριστικών εμπειριών που προσφέρουν στους επισκέπτες.