Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η TUI είναι θα ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα αυτό τον μήνα για να κάνει πιο «εύκολες» στους πελάτες της, τις βιώσιμες επιλογές για ταξίδια.

«Στόχος μας είναι να επιτρέψουμε στους πελάτες να κάνουν βιώσιμες επιλογές διακοπών σε κάθε στάδιο», δήλωσε η Arantxa Garcia Lis, επικεφαλής του τμήματος βιωσιμότητας σε TUI Cruises και TUI Musement.

Ο TUI Group κυκλοφόρησε την ετικέτα «Green and Fair Hotels» για ακίνητα και την ετικέτα «Green and Fair Experiences» για τις εκδρομές TUI Musement που πιστοποιήθηκαν σύμφωνα με τα πρότυπα που αναγνωρίζονται από την GSTC τον Νοέμβριο του 2022.

Όπως υπογράμμισε η Arantxa Garcia Lis η TUI Musement πιστοποιήθηκε με τα κριτήρια GSTC τον Νοέμβριο του 2020 και τώρα εργάζεται για να «επεκτείνει τις βιώσιμες πρακτικές μέσω της αλυσίδας εφοδιασμού μας μέσω ενός συστήματος βιώσιμης διαχείρισης».

Εξήγησε ότι «έχουμε έναν εκτεταμένο αριθμό προμηθευτών και συνεργατών και όλοι περνούν από το σύστημα διαχείρισης βιωσιμότητας που δημιουργήσαμε.

Δεν είναι αυτοαξιολόγηση, είναι σωστό τσεκ απ. Λέμε στους προμηθευτές πού πρέπει να κάνουν αλλαγές και μπορούν να γίνουν συνεργάτες του χαρτοφυλακίου μας Green and Fair».

Η Arantxa Garcia Lis πρόσθεσε πώς «το σύστημα επικεντρώνεται στις μικρές επιχειρήσεις. Είναι δωρεάν γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν. Κάνουμε εργαστήρια, παρέχουμε υποστήριξη, καθοδήγηση και οδηγίες βέλτιστων πρακτικών».