Η TUI φέρνει την έναρξη της σεζόν για την Ελλάδα τέσσερις εβδομάδες μπροστά και προκαλεί αίσθηση στην πρωτεύουσα της Κρήτης.

Με ένα νέο Boeing 737-8, η πλήρως κρατημένη πτήση TUI fly X3 4106 προσγειώθηκε στις 10:00 το πρωί της 4ης Απριλίου στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και έγινε δεκτή με εντυπωσιακά σιντριβάνια.

Στην τελετή ονοματοδοσίας του αεροσκάφους που ακολούθησε στο Ηράκλειο παρευρέθηκαν περισσότεροι από 70 καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, καθώς και περιφερειακοί και τοπικοί πολιτικοί παράγοντες, πρόεδροι συλλόγων και συνεργάτες ξενοδοχείων. Νονά του αεροπλάνου είναι η 32χρονη στο Ηράκλειο σπρίντερ Ειρήνη Βασιλείου.

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας είναι ενθουσιασμένος: «Τώρα η πρωτεύουσα του πιο δημοφιλούς και μεγαλύτερου νησιού μας είναι και το ομώνυμο του νέου αεροσκάφους TUI fly».

Με τη βάπτιση του αεροσκάφους, η TUI ανοίγει την καλοκαιρινή σεζόν για την Ελλάδα, ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε:

«Είμαστε χαρούμενοι που η TUI θέλει να σημειώσει ρεκόρ επισκεπτών με πάνω από 3 εκατομμύρια παραθεριστές για την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι και καλωσορίζει θερμά τους πρώτους επισκέπτες που φτάνουν τέσσερις εβδομάδες νωρίτερα φέτος.

Έχουμε μια εξαιρετική και αξιόπιστη σχέση εργασίας με την TUI για περισσότερες από πέντε δεκαετίες. Αυτό μας κάνει αισιόδοξους και προσβλέπουμε σε μια επιτυχημένη περίοδο διακοπών για την Ελλάδα».

Τρία εκατομμύρια παραθεριστές στην Ελλάδα το 2022

Η TUI φέρνει τους περισσότερους παραθεριστές στην Ελλάδα και προσφέρει την πιο εκτεταμένη γκάμα ξενοδοχείων στην Ελλάδα με πάνω από 4.500 ξενοδοχεία σε 24 ελληνικές περιοχές στην ηπειρωτική χώρα και τα νησιά.

Η TUI θα συνεχίσει την ηγετική της θέση στην αγορά το 2022 και αναμένει μεγαλύτερο όγκο αυτό το καλοκαίρι με περίπου τρία εκατομμύρια παραθεριστές στην Ελλάδα από ό,τι πριν από την πανδημία (2,8 εκατομμύρια επισκέπτες το 2019).

Λόγω του καλού αριθμού κρατήσεων, η TUI έφερε μπροστά την έναρξη της σεζόν για την Ελλάδα και ήδη απογειώνεται για Κρήτη, Ρόδο και Κω με τη δική της αεροπορική εταιρεία TUI fly στις αρχές Απριλίου. Συνολικά, η TUI ξεκίνησε 62 επιπλέον πτήσεις τον Απρίλιο.

«Οι καλοκαιρινές διακοπές στα ελληνικά νησιά μπορούν να ξεκινήσουν ξανά από σήμερα. Οι πρώτοι επισκέπτες ταξιδεύουν μαζί μας και η ζήτηση για ελληνική φιλοξενία υπόσχεται μια ισχυρή χρονιά στην Ελλάδα», δήλωσε ο Oliver Lackmann, Chief Flight Operations Officer της TUI Airline στην έναρξη της σεζόν στο Ηράκλειο.

Πάνω από το ένα τρίτο των πτήσεων της TUI fly πηγαίνουν στα νησιά της Κρήτης, της Ρόδου, της Κέρκυρας, της Κω και της Πελοποννήσου το καλοκαίρι.

Ο Oliver Lackmann συνεχίζει: «Πετάμε στην Ελλάδα πολλές φορές την ημέρα, όχι μόνο με τον γερμανικό αεροπορικό μας στόλο. Οι ελληνικοί προορισμοί διακοπών είναι επίσης πολύ δημοφιλείς με τις αεροπορικές μας εταιρείες στη Μεγάλη Βρετανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Σκανδιναβία και την Ολλανδία.

Σε όλο τον όμιλο προσφέρουμε συνολικά περίπου 40.000 πτήσεις σε 19 αεροδρόμια στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. 9. 000 απογειώσεις και προσγειώσεις είναι στο πρόγραμμα πτήσεων μόνο για την Κρήτη. Αλλά πετάμε τακτικά και στα μικρά νησιά όπως η Σάμος, η Σκιάθος και η Ζάκυνθος».

Η TUI βρίσκεται σε ισχυρή θέση στην Ελλάδα με περίπου 40 ξενοδοχεία και κλαμπ της επωνυμίας TUI, όπως τα Robinson, TUI Magic Life, TUI Blue, TUI Suneo και TUI Kids Clubs. Τα σπίτια χαρακτηρίζονται από ένα ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο ικανοποίησης των επισκεπτών.

Ολόκληρος ο στόλος της TUI Cruises -επτά πλοία από τον στόλο Mein Schiff και πέντε πλοία από την Hapag-Lloyd Cruises- ξεκίνησε επίσης τη θερινή περίοδο νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα φέτος.

Στις 3 Απριλίου, το Mein Schiff 5 αναχώρησε από το Ηράκλειο για την πρώτη κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά με περίπου 1.650 καλεσμένους.

«Η λαχτάρα για άδεια είναι μεγάλη και η ζήτηση για κρουαζιέρες αυξάνεται ξανά. Τον Απρίλιο είμαστε ήδη στο δρόμο με ολόκληρο τον στόλο της TUI Cruises. Η Μεσόγειος, και επί του παρόντος επίσης τα ελληνικά νησιά, είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους επισκέπτες μας», εξηγεί ο Wybcke Meier, Διευθύνων Σύμβουλος της TUI Cruises.

Ενδεικτικά πακέτα

  • Μια εβδομάδα στο Robinson Ierapetra στην Κρήτη κοστίζει από 951 ευρώ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο με πλήρη διατροφή και πτήση TUI από/προς Γερμανία.
  • Μια εβδομάδα στο TUI Magic Life Club Marmari Palace στην Κω κοστίζει από 736 ευρώ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο με all inclusive και πτήση TUI fly από/προς Γερμανία.
  • Μια εβδομάδα στο Mein Schiff 5 κοστίζει το ταξίδι «Ελλάδα με Ρόδο» από/προς Ηράκλειο (Κρήτη) με Premium All Inclusive από 649 ευρώ το άτομο στο τιμολόγιο PLUS στην εσωτερική καμπίνα με διπλή χωρητικότητα.
    Η καμπίνα μπαλκονιού συμπεριλαμβανομένης της πτήσης στον ναύλο PLUS κοστίζει 1.429 ευρώ.

Για τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια, η δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλιση Covid-Protect περιλαμβάνεται αυτόματα σε όλα τα ταξίδια TUI.

Με το Flextarif, οι πελάτες της TUI κάνουν επίσης κράτηση εντελώς χωρίς κινδύνους, επειδή τα πακέτα πτήσεων μπορούν να γίνουν εκ νέου κράτηση ή να ακυρωθούν δωρεάν έως και 15 ημέρες πριν από την άφιξη.