Μετά από αποτυχημένες διακοπές καρναβαλιού το 2021 λόγω της ταξιδιωτικής απαγόρευσης, οι Βέλγοι ανυπομονούν να μπορέσουν να φύγουν ξανά φέτος

. Όπως συνέβαινε όλο τον χειμώνα, οι ταξιδιώτες περιμένουν την τελευταία στιγμή για να κάνουν κράτηση: μία στις δύο κρατήσεις που καταγράφηκαν τις τελευταίες εβδομάδες είναι για διακοπές καρναβαλιού.

Η TUI, ο μεγαλύτερος tour operator της χώρας, καταγράφει ήδη 7% περισσότερες κρατήσεις από ό,τι για το 2019. Οι κρατήσεις που έγιναν τις τελευταίες 4 εβδομάδες υπερβαίνουν ακόμη και τον αριθμό των κρατήσεων για την ίδια περίοδο το 2019 κατά 128%.

Ένας στους δύο παραθεριστές της TUI θα πάρει αεροπλάνο για να απογειωθεί για τον ήλιο (58%), ένας στους τέσσερις θα κάνει σκι (26%), το 11% από αυτούς θα πάρει το αυτοκίνητο για να πάει κοντά στο σπίτι του και το 5% θα επιλέξτε για ένα ταξίδι στην πόλη.

Η Ισπανία παραμένει ο αγαπημένος προορισμός για τους Βέλγους αφού από μόνη της το 60% των ταξιδιωτών που φεύγουν με αεροπλάνο. Πάνω από τα δύο τρίτα από αυτούς επιλέγουν τα Κανάρια Νησιά, νησιά της αιώνιας άνοιξης. Η Αίγυπτος και το Πράσινο Ακρωτήριο, προορισμοί λίγο πιο μακριά, συμπληρώνουν την κατάταξη των πιο επιλεγμένων προορισμών. Οι μακρινοί προορισμοί δεν πρέπει να ξεπερνούν, επειδή, με αρκετά ευέλικτες συνθήκες εισόδου, το Μεξικό και η Δομινικανή Δημοκρατία βρίσκονται σε άνοδο.

Για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση των τελευταίων εβδομάδων, η αεροπορική εταιρεία TUI fly Belgium αύξησε την αεροπορική της χωρητικότητα για τις διακοπές του καρναβαλιού, αλλά και, γενικότερα, για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, στην Τενερίφη και τη Γκραν Κανάρια (Κανάρια Νησιά), Μάλαγα (Costa del Sol) και στην Αίγυπτο.

Ένας στους τέσσερις παραθεριστές της TUI θα πάει για σκι. Η Γαλλία είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός (κυρίως οι Άλπεις) και προσελκύει έναν στους δύο σκιέρ. Η Αυστρία και η Ελβετία συμπληρώνουν αυτήν την κατάταξη. Κυρίως η Αυστρία εξακολουθεί να καταγράφει κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Όσον αφορά τις διακοπές οδήγησης, οι τάσεις δεν αλλάζουν πολύ: το Βέλγιο παραμένει ένα ασφαλές στοίχημα. Οι κρατήσεις τις τελευταίες εβδομάδες αφορούν κυρίως την ακτή. Οι γειτονικές χώρες – Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία και Λουξεμβούργο – παραμένουν επίσης δημοφιλείς και συμπληρώνουν την κατάταξη.

Το Παρίσι ανακτά τη θέση του ως αγαπημένο για ολιγοήμερες εκδρομές στην πόλη, αλλά ο ήλιος στις πόλεις της νότιας Ευρώπης (Ρώμη, Λισαβόνα και Βενετία) προσελκύει επίσης πολλές οικογένειες. Το Λονδίνο φαίνεται να επιστρέφει σε καλό δρόμο αφού οι απαιτήσεις εισόδου στο Ηνωμένο Βασίλειο χαλαρώθηκαν πρόσφατα..