Από τις 27 Αυγούστου, η TUI fly πραγματοποιεί πτήσεις μεταξύ Βελγίου και Μαρόκου , επιτρέποντας, μεταξύ άλλων, στους πολίτες των δύο χωρών να φτάσουν στη μόνιμη κατοικία τους και να επανενωθούν με τους συγγενείς τους.

Λαμβάνοντας υπόψη την επιτυχία αυτών των ειδικών πτήσεων, η TUI fly παρατείνει αυτές τις δραστηριότητες (αρχικά προγραμματίστηκαν έως τις 10 Σεπτεμβρίου) έως τις 10 Οκτωβρίου 2020.

Τον Αύγουστο, η αεροπορική εταιρεία TUI fly έλαβε άδεια από την κυβέρνηση του Μαρόκου να εκτελεί πτήσεις μεταξύ Βελγίου και Μαρόκου. Προκειμένου να καλύψει τη ζήτηση, η TUI fly παρατείνει τις δραστηριότητές της έως τις 10 Οκτωβρίου και στη συνέχεια θα αξιολογήσει τη δυνατότητα επέκτασης αυτών των ειδικών πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ως εκ τούτου, οι πτήσεις θα συνδέσουν το αεροδρόμιο South Charleroi των Βρυξελλών με τα αεροδρόμια της Καζαμπλάνκα, της Ταγγέρης, της Oujda και του Nador.

Αυτές οι ειδικές πτήσεις θα επιτρέψουν στους Μαροκινούς πολίτες που βρίσκονται σήμερα στην Ευρώπη να επιστρέψουν στη χώρα διαμονής τους. Αντίθετα, οι Μαροκινοί με μόνιμη κατοικία στην Ευρώπη θα μπορούν επίσης να επιστρέψουν στο Βέλγιο με την πτήση επιστροφής.

Για να μπορέσουν να ταξιδέψουν από / προς το Μαρόκο, οι επιβάτες πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν έναν ουσιαστικό λόγο ταξιδιού και να υποβάλουν στους όρους εισόδου των χωρών προορισμού, όπως παρουσιάζεται στον ιστότοπο του Υπουργείου Εξωτερικών ( www.diplomatie.belgium) .be ).

Όλες οι πτήσεις TUI πραγματοποιούνται σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα που έχουν θεσπιστεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA).