Όλη η Ισπανία, με εξαίρεση το νησί της Τενερίφης (Κανάριοι Νήσοι), θα περάσει στην κόκκινη ζώνη από σήμερα Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου.

Η αεροπορική εταιρεία TUI fly Belgium αποφάσισε να επαναπατρίσει περίπου 2.000 Βέλγους ταξιδιώτες που βρίσκονται σε διακοπές στην Ισπανία (εκτός της Τενερίφης), δήλωσε ο Piet Demeyere, εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η βελγική δημόσια υπηρεσία εξωτερικών υποθέσεων ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι όλη η Ισπανία, εκτός από το μεγαλύτερο νησί των Καναρίων Νήσων, θα βρίσκεται στην κόκκινη ζώνη από την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στις 16:00. Κι αυτό σημαίνει ότι θα απαγορεύονται όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια στη χώρα.

Η TUI έχει περίπου 6.600 Βέλγους τουρίστες στην Ισπανία, εκ των οποίων 2.000 έχουν κάνει κράτηση για ένα πακέτο και 4.600 έχουν αγοράσει μόνο το αεροπορικό εισιτήριο τους μέσω του ταξιδιωτικού πράκτορα.

«Όλες οι πτήσεις θα πραγματοποιηθούν όπως είχε προγραμματιστεί, όλοι θα μπορούν να επιστρέψουν την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο Piet Demeyere.

Εκείνοι των οποίων το ταξίδι έληγε μετά τις 10 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να διακόψουν τις διακοπές τους, ανακοίνωσε η TUI.

Η TUI προσφέρει επίσης τη δυνατότητα σε πελάτες που είχαν κλείσει μόνο το αεροπορικό εισιτήριο τους για να επιβιβαστούν στις πτήσεις που έχουν ήδη προγραμματιστεί, μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.

Υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες θέσεις. Αυτοί οι παραθεριστές θα πρέπει να επικοινωνήσουν οι ίδιοι με την αεροπορική εταιρεία.