Η TUI fly Belgium σχεδιάζει να πραγματοποιήσει την πρώτη πτήση επιβατών με Boeing 737 MAX τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Αεροδρομίου των Βρυξελλών , η πρώτη πτήση (TB1011) θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου στις 09:30 (UTC + 1) σε μια τριγωνική διαδρομή Βρυξέλλες-Μάλαγα-Αλικάντε-Βρυξέλλες. Το αεροδρόμιο ορίζει ακόμη και ότι η πτήση θα πραγματοποιηθεί από το αεροσκάφος που είναι εγγεγραμμένο OO-MAX.

Ωστόσο, η Sarah Saucin, εκπρόσωπος της TUI Belgium, δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες και είπε ότι « μετά από πρόσφατες εγκρίσεις από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) και τη Γενική Διεύθυνση Αεροπορικών Μεταφορών (DGTA) για την επιστροφή τoy Boeing 737 MAX στην ευρωπαϊκή εναέρια κυκλοφορία, ετοιμάζουμε να συνεχίσουμε τις πτήσεις με τα τέσσερα αεροπλάνα αυτού του τύπου. Την περασμένη εβδομάδα είχαμε ήδη μια επιτυχημένη πρώτη πτήση χωρίς επιβάτες και σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε τις πρώτες εμπορικές πτήσεις μας τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες . ”

« Όπως γνωρίζετε, τα σχέδια πτήσεων υπόκεινται σε πολλούς παράγοντες και επομένως δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί συγκεκριμένα μια μελλοντική πτήση με ένα συγκεκριμένο αεροσκάφος », συμπλήρωσε.

Η TUI fly Belgium διαθέτει τέσσερα αεροσκάφη Boeing 737 MAX 8 στο στόλο της. Παρέμειναν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών για πάνω από 20 μήνες μετά την προσγείωση του τύπου του αεροσκάφους παγκοσμίως τον Μάρτιο του 2019. Ο λόγος ήταν δύο θανατηφόρες συντριβές με τον τύπο του αεροσκάφους σε σύντομο χρονικό διάστημα, στο οποίο σκοτώθηκαν συνολικά 346 άτομα.

Τους τελευταίους μήνες, η απαγόρευση πτήσεων για τον τύπο αεροσκάφους έχει ήδη αρθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βραζιλία και τον Καναδά. Η ευρωπαϊκή αεροπορική αρχή EASA έδωσε το πράσινο φως για το 737 MAX στα τέλη Ιανουαρίου.

Αφού ο EASA εξουσιοδότησε το αεροσκάφος να πετάξει πάλι στους ευρωπαϊκούς ουρανούς, η TUI fly πραγματοποίησε μια πρώτη δοκιμαστική πτήση στις 10 Φεβρουαρίου με το αεροσκάφος που είναι εγγεγραμμένο OO-TMY και σκόπευε να κάνει μια δεύτερη δοκιμή σήμερα το απόγευμα της Δευτέρας με το OO-MAX, το πρώτο Boeing 737 MAX παραδόθηκε στην TUI fly Belgium τον Ιανουάριο του 2018.