Η εταιρία TUI στον διαδικτυακό της τόπο, TUI Travel αναδεικνύει τα Μάταλα του δήμου Φαιστού ως έναν από τους σημαντικότερους προτεινόμενους τουριστικούς προορισμούς στην Κρήτη, μετά το Ανάκτορο της Κνωσού. Η θετική αυτή εξέλιξη είναι, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, αποτέλεσμα της  προσπάθειας που έχει δρομολογηθεί από πέρυσι το Μάιο.

Η προσπάθεια είναι μεθοδική και στόχος της είναι η ανάκαμψη και η προώθηση του τουρισμού αλλά και του τουριστικού και πολιτισμικού αποθέματος του δήμου.

Να προσθέσουμε ότι από πέρυσι τουριστικοί πράκτορες και φορείς ανά τον κόσμο είχαν ενημερωθεί για το Matala Festival 2011, ενώ ήδη από τις αρχές Δεκεμβρίου είχαν παραλάβει ενημερωτικά Newsletters, για το Matala Festival 2012 και ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες τουρισμού και εναλλακτικών μορφών τουρισμού σε όλο το δήμο, αλλά και συνολικά  για τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής.

Σε δηλώσεις της η δήμαρχος Φαιστού, Μαρία Πετρακογιώργη – Ανυφαντάκη, ανέφερε:«Το ότι εντασσόμαστε στους δημοφιλέστερους προορισμούς της Κρήτης από έναν κορυφαίο τουριστικό οργανισμό μας γεμίζει υπερηφάνεια, αλλά και θεωρούμε πως ανταμείβει τους κόπους μας».

Επίσης πρόσθεσε ότι στο δήμο γίνονται τεράστιες προσπάθειες συνολικής ανάπτυξης σε όλα τα επίπεδα: «Η συγκεκριμένη θετική εξέλιξη στον τομέα του τουρισμού, μας δίνει δύναμη για να προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο, διότι ο δήμος μας διαθέτει ομορφιές και μνημεία απ’ άκρη σ’ άκρη του, τα οποία επιχειρούμε να αναδείξουμε συνολικά στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος».

Ελπινίκη Τζουάνου