Η κρίση του κορωνοϊού έπληξε πλήρως τον τουριστικό τομέα.

Η TUI λανσάρει σήμερα το Fair Travel, μια πιο πράσινη προσέγγιση για ταξίδια με αεροπλάνο, αυτοκίνητο και ταξίδια στην πόλη. Χάρη στο Fair Travel, οι ταξιδιώτες μένουν σε κατοικίες με οικολογική ετικέτα, υποστηρίζουν τον τοπικό πληθυσμό και την οικονομία και επενδύουν σε πιο πράσινη κινητικότητα.

Φορείς στέγασης οικολογικής ετικέτας

Τα καταλύματα που προσφέρονται στην προσφορά Fair Travel είναι, ως επί το πλείστον, ξενοδοχεία 4 ή 5 αστέρων με ετικέτα βιωσιμότητας αναγνωρισμένη από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού. Επομένως, αυτές οι κατοικίες αναζητούν διαρκώς ανθεκτικές λύσεις για την ενέργεια, το νερό, τη βιοποικιλότητα και τα απόβλητα.

Στήριξη πληθυσμού και τοπικής οικονομίας

Οι έρευνες με τους πελάτες αποκαλύπτουν ότι οι ταξιδιώτες δίνουν μεγάλη σημασία στο γεγονός ότι οι διακοπές τους συμβάλλουν στην ευημερία της τοπικής κοινωνίας. Η TUI, λοιπόν, συμμετέχει σε πολλά έργα που επιδιώκουν αυτόν τον στόχο, κυρίως μέσω του TUI Care Foundation. Επιπλέον, φροντίζει ώστε τα τρόφιμα, τα ποτά και τα συστατικά να αγοράζονται, στο μέτρο του δυνατού, τοπικά.

Επένδυση σε περισσότερη πράσινη κινητικότητα

Οι μεταφορές διακοπών δεν περιορίζονται σε αεροσκάφη, αλλά αφορούν επίσης λεωφορεία μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος επί τόπου, τρένα, ηλεκτρικά οχήματα που χρησιμοποιούνται για διακοπές με αυτοκίνητο και την ενοικίαση αυτών.

Μια πτήση εξακολουθεί να είναι συχνά ο πιο αποτελεσματικός τρόπος, και μερικές φορές ο μοναδικός, για να φτάσετε στον προορισμό σας. Ωστόσο, όταν το τρένο είναι μια καλή εναλλακτική, το προτείνουμε. Η αεροπορία μπορεί και πρέπει πάντα να γίνεται πιο βιώσιμη.

Για χρόνια, η Tui Fly έχει επενδύσει σε έναν νέο στόλο του οποίου τα αεροσκάφη είναι πολύ πιο οικονομικά και καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα. Οι κινητήρες είναι επίσης πολύ πιο αθόρυβοι, κάτι που αποτελεί βασική προτεραιότητα για τους κατοίκους του αεροδρομίου. Μια βιώσιμη πολιτική κάνει επίσης τη διαφορά στο πλοίο, ειδικά χάρη στη διαλογή των απορριμμάτων και τη μειωμένη χρήση πλαστικού και χαρτιού.

Υπεύθυνες διακοπές

Χάρη στο Fair Travel, οι ταξιδιώτες συμβάλλουν, με την TUI, σε υπεύθυνες διακοπές. Προβλέπεται συμμετοχή 2 ευρώ το άτομο στο ποσό του ταξιδιού και η TUI αναλαμβάνει να το διπλασιάσει. Το μισό αφιερώνεται σε έργα που υποστηρίζουν την τοπική οικονομία και τον πληθυσμό. Το άλλο μισό επενδύεται σε έργα που εργάζονται για πιο πράσινη κινητικότητα.