Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Turkish Airlines ακύρωσε όλες τις πτήσεις προς το διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ (Ben Gurion) μέχρι τον Μάρτιο του 2025, όπως ανακοίνωσε.

Μετά την αναστολή των πτήσεων από το ξέσπασμα του πολέμου, ο αερομεταφορέας αναμενόταν να επιστρέψει στο Ισραήλ αργότερα φέτος, αλλά η αναστολή παρατάθηκε για άλλους πέντε μήνες.
Η αεροπορική εταιρεία ανέστειλε αρχικά τις πτήσεις προς το Ισραήλ στις 10 Οκτωβρίου, επικαλούμενη την ασταθή κατάσταση στη χώρα.
Σημείωσε ότι οι πτήσεις θα σταματήσουν “μέχρι νεωτέρας”, αλλά αργότερα ανακοίνωσε ότι θα επέστρεφε τον Οκτώβριο του 2024.

Σύμφωνα με στοιχεία από την Αρχή Αεροδρομίων Ισραήλ, το καλοκαίρι του 2023, η Turkish Airlines ήταν ένας από τους αερομεταφορείς που εκτελούσε τον μεγαλύτερο αριθμό πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Ben Gurion.

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2023, πάνω από το 5% των επιβατών σε πτήσεις που φτάνουν και αναχωρούν από το Τελ Αβίβ πέταξαν με την Turkish Airlines, κατατάσσοντας την αεροπορική εταιρεία στην τέταρτη θέση σε αριθμό επιβατών από και προς το αεροδρόμιο.

Οπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα “η απόφαση της αεροπορικής εταιρείας να μην επαναλάβει τις δραστηριότητες της στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν έρχεται εν μέσω αυξανόμενων διπλωματικών εντάσεων μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας. Η Turkish Airlines είναι μια κρατική εταιρεία, η οποία εξυπηρετεί τα πολιτικά συμφέροντα της Τουρκίας, η οποία έχει εκφράσει εχθρότητα προς το Ισραήλ από το ξέσπασμα του πολέμου”.