Σύνταξη tourismtoday.gr

Η Turkish Airlines έκλεισε μια συμφωνία-ορόσημο με την Airbus για την αγορά 220 αεροσκαφών, με επιπλέον 135 δικαιώματα προαίρεσης, καθώς ο αερομεταφορέας επιδιώκει να αναβαθμίσει και να επεκτείνει τον στόλο του.

Η συνολική παραγγελία περιλαμβάνει 250 αεροσκάφη A321 και 105 αεροσκάφη ευρείας ατράκτου A350, συμπεριλαμβανομένων 60 σταθερών παραγγελιών, 20 δικαιωμάτων αγοράς A350-900, 15 σταθερών παραγγελιών A350-1000 και πέντε σταθερών παραγγελιών και πέντε δικαιωμάτων αγοράς A350-Freighters.

«Η προσθήκη αυτών των προηγμένων αεροσκαφών της Airbus στο στόλο μας όχι μόνο θα ενισχύσει τις επιχειρησιακές μας δυνατότητες, αλλά και θα συμβάλει σημαντικά στην επίτευξη των περιβαλλοντικών μας στόχων, δήλωσε ο Ahmet Bolat πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου και εκτελεστικής επιτροπής του αερομεταφορέα.

Η επένδυση αυτή αποτελεί κρίσιμο ορόσημο για την περαιτέρω εξέλιξη της αεροπορικής βιομηχανίας της Τουρκίας».

Όπως πρόσθεσε, «οι βελτιωμένες πτητικές λειτουργίες και η αυξημένη συνδεσιμότητα, χάρη σε αυτά τα αεροσκάφη τελευταίας τεχνολογίας, θα προσελκύσουν περισσότερους διεθνείς τουρίστες, ενισχύοντας την τουριστική οικονομία».

Ο εμπορικός διευθυντής της Airbus και επικεφαλής του διεθνούς τμήματος, Christian Scherer, δήλωσε ότι η παραγγελία θα διαμορφώσει τη βιώσιμη επέκταση του αερομεταφορέα, καθώς τα αεροσκάφη παρέχουν «μεγαλύτερη εμβέλεια, λιγότερα καύσιμα, θόρυβο και εκπομπές και την καλύτερη καμπίνα στην κατηγορία τους».