Η Turkish Airlines επεκτείνει περαιτέρω το υπερατλαντικό της δίκτυο ξεκινώντας το πρώτο της δρομολόγιο μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Ντένβερ αυτό το καλοκαίρι.

Ο ταχέως αναπτυσσόμενος αερομεταφορέας θα ξεκινήσει να εκτελεί το δρομολόγιο προς το Ντένβερ στις 11 Ιουνίου, όταν η πόλη του Κολοράντο θα γίνει ο 14ος προορισμός της Turkish Airlines στις ΗΠΑ.

Τα δρομολόγια Κωνσταντινούπολης- Ντένβερ θα εκτελούνται αρχικά τρεις φορές την εβδομάδα την Τρίτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή χρησιμοποιώντας αεροσκάφη Airbus A350-900 με 316 θέσεις. Στη συνέχεια, η συχνότητα θα αυξηθεί σε τέσσερις εβδομαδιαίες πτήσεις με επιπλέον υπηρεσία την Κυριακή από 9 Ιουλίου.

Η ανακοίνωση του νέου διατλαντικού δρομολογίου έρχεται καθώς η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι μετέφερε 83,4 εκατομμύρια επιβάτες το 2023, αύξηση από 71,8 εκατομμύρια επιβάτες το 2022.

Η Turkish Airlines αύξησε τη διεθνή χωρητικότητα κατά 16% πέρυσι με τον αριθμό των επιβατών να φθάνει τα 53 εκατ., ενώ οι εσωτερικές πτήσεις σημείωσαν αύξηση 23,5% από έτος σε έτος και μετέφεραν 30 εκατ. ταξιδιώτες.