Η Turkish Cargo διατηρεί την προστασία της άγριας ζωής μεταφέροντας τα λιοντάρια και τους πιγκουίνους που απειλούνται με εξαφάνιση στο νέο τους σπίτι.

Η Turkish Cargo μετεγκατέστησε τους πιγκουίνους Humboldt, ένα από τα έντεκα είδη πιγκουίνων που απειλούνταν με εξαφάνιση  λόγω της αλλαγής του κλίματος, από τον ζωολογικό κήπο της Ρίγα στο δημόσιο ωκεάνιο ενυδρείο της Κίνας

Η Turkish Cargo, με την υποστήριξη της Turkish Airlines μεταφέρει εμπορεύματα σε 120 χώρες σε όλο τον κόσμο αλλά και συμβάλλει στην διατήρηση της άγριας ζωής.

Η Turkish Cargo μετέφερε αεροπορικώς τους 20 πιγκουίνους που απειλούνται με εξαφάνιση και υποστηρίζονται από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) και τα Ηνωμένα Έθνη σε μια πτήση από τη Λετονία (RIX) ως την Κίνα (PVG) μέσω Κωνσταντινούπολης.

Οι πιγκουίνοι, που συλλέχθηκαν από τον ζωολογικό κήπο της Ρίγα, παραδόθηκαν  στους υπεύθυνους του δημόσιου ωκεάνιου ενυδρείου, το οποίο βρίσκεται στην Κίνα και είναι ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία στην Ασία.

Οι Πιγκουίνοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Κίνα συνοδευόμενοι από το πιστοποιημένο προσωπικό του ΙΤΑΑ Live Animals (LAR) και τον κτηνίατρο της Turkish Cargo, θα φροντιστούν κάτω από καλύτερες συνθήκες  εκεί ώστε να επιβιώσουν.

Οι πιγκουίνοι δεν είναι τα μοναδικά άγρια ​​είδη που μεταφέρονται με ασφάλεια στο νέο τους σπίτι από την Turkish Cargο. Επίσης, μετέφερε 6 κυνηγετικά λιοντάρια, συνοδευόμενα από τους πιστοποιημένους κτηνοτρόφους και τον κτηνίατρο της IATA Live Animals Regulations (LAR), στο Μπαγκλαντές (DAC), αλλά και 14 ενήλικα λιοντάρια στην Κίνα, σώα και ασφαλή.

Με την επικύρωση της Διακήρυξης United For Wildlife (UFW) κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών με σκοπό την πρόληψη του παράνομου εμπορίου άγριων ζώων και την αύξηση της ευαισθητοποίησης στη διεθνή βιομηχανία, η Turkish Airlines υπογράμμισε τη γνώση της σχετικά με τις μεταφορές ζωντανών ζώων και τα δικαιώματα των ζώων .

Όσον αφορά τις υπηρεσίες μεταφοράς  ζώων μέσω 120 χωρών παγκοσμίως, η Turkish Cargo υιοθετεί τους κανονισμούς της IATA LAR ως αναφορά τις διαδικασίες αποδοχής, αποθήκευσης και αποστολής. Εφαρμόζει αυστηρά τις οδηγίες, όπως περιγράφεται στους κανονισμούς κατά τη διάρκεια της μεταφοράς  ζώων.