Η Uber, ο πάροχος υπηρεσιών ταξί, επιβεβαίωσε την επίσημη περάτωση της εξαγοράς της Careem εταιρείας δικτύου μεταφορών με έδρα το Ντουμπάι, για 3,1 δις δολάρια. Με την εξαγορά η Careem Networks FZ-LLC γίνεται θυγατρική 100% της Uber, διατηρώντας το σήμα της.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας -που είχε προαναγγελθεί τον περασμένο Μάρτιο- η Uber απέκτησε τις υπηρεσίες κινητικότητας, παράδοσης και πληρωμών της Careem σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, με μεγάλες αγορές όπως η Αίγυπτος, η Ιορδανία, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Η διαδικασία έγκρισης κανονιστικών ρυθμίσεων στο Πακιστάν, το Κατάρ και το Μαρόκο βρίσκεται σε εξέλιξη. Και η συναλλαγή δεν θα κλείσει σε αυτά τα εδάφη μέχρι να ληφθούν εγκρίσεις από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές.
Και οι δύο εταιρείες πιστεύουν ότι αυτή η εξαγορά θα προσφέρει την ευκαιρία να επεκταθεί η ποικιλία και η αξιοπιστία των υπηρεσιών που προσφέρονται μέσω των εφαρμογών τους.
Οι βελτιωμένες υπηρεσίες θα μπορούσαν να προσφέρουν καλύτερες οικονομικές ευκαιρίες στους οδηγούς καθώς και πιο προβλέψιμα κέρδη.

Τον Φεβρουάριο του 2018 ότι η Careem απέκτησε την RoundMenu, πλατφόρμα εστιατορίων και παραγγελίας τροφίμων που λειτουργεί σε όλο τον αραβικό κόσμο.
Τον Μάιο του 2019, η εταιρεία ανακοίνωσε την εξαγορά της Cyacle που ξεκίνησε με την κυκλοφορία των ποδηλάτων με βάση τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και μετονομάστηκε σε Careem Bike.
Στο Πακιστάν, η Careem απασχολεί γυναίκες οδηγούς, όπως στην Αίγυπτο και την Ιορδανία. Η εταιρεία σχεδιάζει να διαθέτει 20.000 γυναίκες οδηγούς μέχρι το τέλος του 2020.