Τα σχέδιά της για την ενημέρωση της εφαρμογής της με νέες δυνατότητες ανακοίνωσε η Uber στην ετήσια εκδήλωση GO-GET Zero για το κλίμα, για να ενθαρρύνει τους καταναλωτές και τους οδηγούς να ταξιδεύουν με βιώσιμο τρόπο.

Η εν λόγω κίνηση έρχεται ως μέρος της αποστολής της να γίνει μια πλατφόρμα μηδενικών εκπομπών έως το 2040.

Uber Green

H Uber Green πρόκειται να γίνει εντελώς ηλεκτρική σε περισσότερες από 40 αγορές παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, όλης της Αυστραλίας και μεγάλων πόλεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως το Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες και η Νέα Υόρκη.

Μέχρι τώρα, το Λονδίνο ήταν η μόνη τοποθεσία όπου το Uber Green είναι εντελώς ηλεκτρικό. Σε άλλες τοποθεσίες στις οποίες δραστηριοποιείται η Uber, η υπηρεσία προσφέρει ένα μείγμα υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων (EV).

Στην εφαρμογή Uber, οι χρήστες θα μπορούν σύντομα να ενεργοποιούν μια ρύθμιση για να κάνουν την προεπιλεγμένη προτίμησή τους Uber Green. Κατά την αναζήτηση ενός οχήματος, ένας χρήστης θα συνδεθεί αυτόματα σε ένα Uber Green εάν υπάρχει αυτοκίνητο σε λογική απόσταση, το οποίο προσφέρει παρόμοια ώρα άφιξης σε ένα UberX.

Οι χρήστες μπορούν ήδη να παρακολουθούν την εξοικονόμηση εκπομπών τους μέσω της εφαρμογής. Με μια επερχόμενη ενημέρωση, η εξοικονόμηση CO2 θα μετρήσει επίσης τα ταξίδια με ποδήλατο, σκούτερ και UberX Share, ενώ στην οθόνη κλειδώματος ενός τηλεφώνου θα εμφανιστεί ένας ανιχνευτής για να δείχνει την εξοικονόμηση σε όλο το ταξίδι.

Από το 2023 GO-GET Zero έως τώρα, οι επιβάτες της Uber εξοικονόμησαν σωρευτικά 89 εκατομμύρια κιλά CO2.

Δωρεάν ταξίδια

Η Uber θα χαρίσει επίσης δωρεάν ταξίδια Uber για τα επόμενα 10 χρόνια στον επιβάτη στο Λονδίνο που έχει τη μεγαλύτερη εξοικονόμηση εκπομπών από το 2024 GO-GET Zero (8 Οκτωβρίου) έως τον Νοέμβριο.

Ταυτόχρονα, διοργανώνει μια σειρά από αναδυόμενες εκδηλώσεις όπου οι πελάτες μπορούν να κάνουν ένα ταξίδι με ένα EV. Στο Λονδίνο, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να δοκιμάσουν ένα Lotus Eletre και στο Λος Άντζελες, το Μαϊάμι και το Ντάλας, ένα Rivian R1.

Μια σειρά από νέες λειτουργίες κυκλοφορούν στην εφαρμογή προγράμματος οδήγησης για να ενθαρρύνουν την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Οι οδηγοί θα μπορούν να κάνουν ερωτήσεις στον AI Assistant σχετικά με ηλεκτρικά οχήματα ή να στέλνουν μήνυμα σε υπάρχοντες οδηγούς Uber που έχουν ήδη προχωρήσει στην ηλεκτρική ενέργεια. Η Uber συνεργάστηκε με την Octopus Energy και την BYD για να προσφέρει σε 1000 οδηγούς ένα πακέτο φόρτισης EV.

Πρωτοβουλίες πέρα από τις μεταφορές

Οι νέες πρωτοβουλίες βιωσιμότητας της Uber εκτείνονται πέρα ​​από τις μεταφορές. Η εταιρεία λανσάρει το The Climate Collection – μια σειρά βιώσιμων καλλυντικών, ρούχων και προϊόντων lifestyle από μάρκες όπως η Blueland και η Cuyana – την οποία οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν και να αγοράσουν μέσω της εφαρμογής της.

Όσον αφορά στο Uber Eats, οι τοπικές αγορές αγροτών θα προστεθούν στην προσφορά της εφαρμογής στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες. Οι πελάτες θα μπορούν να αγοράζουν φρέσκα προϊόντα απευθείας από την εφαρμογή.

Σύντομα θα ξεκινήσει επίσης μια πράσινη αγορά συσκευασιών για τους πωλητές Uber Eats, ενθαρρύνοντας τη χρήση βιώσιμων συσκευασιών. Η Uber θα βραβεύσει τους κορυφαίους εμπόρους της με 50.000 δολάρια για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση των δικών τους πρωτοβουλιών βιωσιμότητας.