Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι προσθέτει τρένα, λεωφορεία, αεροπλάνα και ενοικιάσεις αυτοκινήτων στην εφαρμογή της στο Ηνωμένο Βασίλειο φέτος.

Η κίνηση αυτή, αποτελεί μέρος ενός πιλοτικού προγράμματος που θα μπορούσε να επεκταθεί σε άλλες χώρες σε μεταγενέστερη ημερομηνία, αν πάει καλά.

Αν και η Uber δεν θα παρέχει η ίδια αυτές τις ταξιδιωτικές υπηρεσίες, θα επιτρέπει στους χρήστες να τις κλείνουν μέσω της εφαρμογής της μετά από ενσωμάτωση λογισμικού με πλατφόρμες που πωλούν εισιτήρια.

Ο τεχνολογικός γίγαντας, ο οποίος ενδέχεται να λάβει μερίδιο από κάθε κράτηση, δήλωσε ότι σχεδιάζει να ανακοινώσει διάφορους συνεργάτες τους επόμενους μήνες.

Η Uber δήλωσε ότι οι ενσωματώσεις θα βοηθήσουν στην ενίσχυση της χρήσης της εφαρμογής από τους χρήστες της στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι έχουν επίσης την επιλογή να χρησιμοποιούν εφαρμογές όπως το Bolt και το Free Now. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές της Uber εκτός των ΗΠΑ.

Ο Jamie Heywood, ιδιοκτήτης  της Uber στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναφέρει σε δήλωσή του ότι η Uber ελπίζει να γίνει “ένα one-stop-shop για όλες τις ταξιδιωτικές σας ανάγκες”.

Μπορείτε να κλείσετε διαδρομές, ποδήλατα, υπηρεσίες πλοίων και σκούτερ στην εφαρμογή Uber εδώ και αρκετά χρόνια, οπότε η προσθήκη τρένων και λεωφορείων είναι μια φυσική εξέλιξη”, είπε.

Και πρόσθεσε: “Αργότερα φέτος σκοπεύουμε να ενσωματώσουμε τις πτήσεις και στο μέλλον τα ξενοδοχεία, ενσωματώνοντας κορυφαίους συνεργάτες στην εφαρμογή Uber για να δημιουργήσουμε μια απρόσκοπτη ταξιδιωτική εμπειρία από πόρτα σε πόρτα”.

Η Uber σχεδιάζει επίσης να επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν εισιτήρια τρένων Eurostar μέσω της εφαρμογής. Το Eurostar επιτρέπει στους ταξιδιώτες να μετακινούνται από το Λονδίνο στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις μέσω της σήραγγας της Μάγχης.