Η αμερικανική αεροπορική United Airlines είναι πιο πρόσφατη προσθήκη της Airbus στην πλατφόρμα ανοιχτών δεδομένων Skywise, έπειτα από συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των δύο εταιρειών.

H χρήση του Skywise θα βοηθήσει τους τεχνικούς εμπειρογνώμονες της United να συλλέγουν δεδομένα αναφορικά με τη συντήρηση και τις απαραίτητες τεχνικές εργασίες για όλο το στόλο της αεροπορικής.

Η Skywise, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2017, είναι η πλατφόρμα ανοιχτών δεδομένων που βασίζεται σε νέφος της Airbus, ικανή να αποθηκεύει τεράστια ποσά δεδομένων από αεροπορικές εταιρίες, χειριστές ελικοπτέρων, κατασκευαστές και προμηθευτές, μετατρέποντάς την σε ευαίσθητη πληροφορία που θα μπορούσε να μειώσει τις επιχειρησιακές διακοπές, να αυξήσει την ασφάλεια και να προβλέψει καλύτερα τις ενέργειες συντήρησης.

Διαθέτει εύχρηστα οπτικά εργαλεία,  ενώ παράλληλα  οι εταιρείες μπορούν ανώνυμα να συγκρίνουν τα δεδομένα τους με εκείνα των άλλων εταιρειών.

Επιπλέον, η Skywise συνδέεται και με τη βάση ενοποίησης δεδομένων Palantir
Foundry, την οποία η United χρησιμοποιεί ήδη από το 2018.

Συνολικά, 70 εταιρείες σε όλο τον κόσμο είναι συνδεδεμένες στην πλατφόρμα Skywise, έχοντας πρόσβαση σε ανώνυμα δεδομένα άλλων εταιρειών, ενώ παράλληλα μπορούν να ελέχουν και τις δικές τους εκτιμήσεις για να βελτιώσουν την επιχειρησιακή τους απόδοση.