Καθαρή ζημιά 1,7 δισ. δολαρίων κατέγραψε το α’ τρίμηνο του 2020 η United Airlines, με τη συνολική ρευστότητά της από το κλείσιμο της επιχείρησης την Τετάρτη 29 Απριλίου 2020 να ανέρχεται σε περίπου 9,6 δισ. δολάρια.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης της νόσου Covid-19 διατηρήσαμε την εστίασή μας πρώτα στην ασφάλεια των πελατών και των ανθρώπων μας και σε δεύτερο πλαίσιο στη γρήγορη ανάληψη δράσης για να διατηρήσουμε τη United σε λειτουργία. Ήμασταν στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης για το πόσο βαθιά είναι η επίδραση που αναμένουμε ότι θα μπορούσε να έχει αυτή η κρίση και για πόσο καιρό περιμένουμε ότι θα μπορούσε να διαρκέσει. Έχουμε επίσης οδηγήσει τη βιομηχανία να λάβει αποφασιστικά μέτρα για τον μετριασμό των επιχειρησιακών και οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού, κάνοντας βαθιές μειώσεις προγραμματισμού, μειώνοντας δραστικά τις δαπάνες και αυξάνοντας επιθετικά τη ρευστότητα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Όσκαρ Μουνιόθ.

«Ενώ είμαστε ακόμα στη μέση αυτής της κρίσης, δεν θα διστάσουμε να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις που πιστεύουμε ότι θα διασφαλίσουν τη μακροπρόθεσμη επιτυχία της εταιρείας μας. Όταν η ζήτηση επιστρέψει, πιστεύουμε ότι θα είμαστε σε θέση να επιστρέψουμε δυνατά και γρήγορα λόγω των πρώιμων και επιθετικών προσπαθειών μας για την καταπολέμηση της χειρότερης οικονομικής κρίσης στην ιστορία των αερομεταφορών», συμπλήρωσε.