Ελληνική και οικογενειακή ιδιοκτησία από το 1949, και τώρα υπό την τρίτη γενιά του ιδρυτή της, η Variety Cruises αναγνωρίζεται ως η πιο ανθεκτική και διακεκριμένη εταιρεία κρουαζιέρας μικρών πλοίων στην Ελλάδα.

Το καλοκαίρι του 2022 τα πλοία της βγαίνουν ξανά στις θάλασσες, οδηγώντας τους ταξιδιώτες σε συναρπαστικές περιπέτειες και εμπνευσμένες τοποθεσίες, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι πυλώνες της βιώσιμης, πολιτιστικής και περιβαλλοντικής συνείδησης είναι σταθερά στη θέση τους.

«Υπάρχει βαθιά αίσθηση τιμής και ευθύνης ως τρίτη γενιά που αναλαμβάνει το τιμόνι της γραμμής κρουαζιέρας μικρών πλοίων της οικογένειάς μας», λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος Φίλιππος Βενετόπουλος . «Είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε να προσφέρουμε επταήμερες εμπειρίες που εμπλουτίζουν τη ζωή που πηγαίνουν βαθύτερα σε έναν προορισμό, συνδέοντας την ομάδα των ειδικών μας με επισκέπτες από όλο τον κόσμο και επηρεάζουν θετικά τις κοινότητες και τα φυσικά περιβάλλοντα στα οποία επισκεπτόμαστε, ακολουθώντας το όραμα να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο στη θάλασσα».

Εκτός από τη σχεδία των καλοκαιρινών ταξιδιών γύρω από τα εκθαμβωτικά γαλαζοπράσινα νερά της πατρίδας της Ελλάδας, η Variety Cruises φέρνει τις ζεστές υπηρεσίες, το εκλεκτό φαγητό και τις πλούσιες διαδρομές της σε ταξίδια στην Αδριατική, το Πράσινο Ακρωτήριο, την Ιταλία, τη Μάλτα, την Ταϊτή και τις Σεϋχέλλες.

«Από την Ελλάδα μέχρι τη Δυτική Αφρική και πέρα, οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν αυθεντικούς τοπικούς και ιθαγενείς πολιτισμούς, τοπική κουζίνα, αρχαίες τοποθεσίες, απομακρυσμένα χωριά και θαύματα της φύσης μόνο μικρά πλοία μπορούν να φτάσουν, προσφέροντας κάτι για πρώτη φορά στα κρουαζιερόπλοια και την πιστή μας πελατεία, καθώς συνεχίζουμε να επεκταθούμε σε νέους προορισμούς σε όλο τον κόσμο», προσθέτει ο Βενετόπουλος. «Διασφαλίζουμε ότι οι επταήμερες εμπειρίες μας που εμπλουτίζουν τη ζωή αντικατοπτρίζουν την πολιτιστική και οικολογική βιωσιμότητα και την ένταξη, μια προτεραιότητα της εταιρείας, με πανιά που είναι σε βάθος και καθοδηγούνται από την κοινότητα, που δίνουν πίσω αφήνοντας ένα ελάχιστο αποτύπωμα πίσω τους.»

Οι επιβάτες πλέουν με ταξιδιώτες από διαφορετικά υπόβαθρα που λαχταρούν για προσωπικές και πολιτιστικές ανακαλύψεις. Κάθε μέρα φέρνει έναν διαφορετικό προορισμό, επιτρέποντας μια ευρεία ποικιλία από εμπειρίες, αξιοθέατα και ήχους. Οι εμπειρίες του πλοίου διατηρούνται τοπικές, από το κρασί και τη γαστρονομία μέχρι την τέχνη, τον πολιτισμό, ακόμη και τον χορό, αν και όλες δεσμεύονται από τη ζεστή ελληνική φιλοξενία, που είναι εμφανής στην ταξιδιωτική παράδοση της οικογένειας Βενετόπουλου, και τώρα επιμελείται από και για μια νέα γενιά.

Η Variety Cruises ανακοίνωσε την επιστροφή της Limited Collection με δρομολόγια διαθέσιμα μόνο σε επιλεγμένες ημερομηνίες, επιτρέποντας μια ευρύτερη επιλογή για το πιστό επαναλαμβανόμενο πελατολόγιο της.

Μετά την περσινή επιτυχία του «Hidden Greece, Unexplored Greek Isles», αυτό το πανί επιστρέφει την 1η Ιουλίου στο 164 ποδιών Callisto. Το επταήμερο ταξίδι επαναλαμβάνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν και επισκέπτεται λιγότερο γνωστούς πολύτιμους λίθους όπως η Ικαρία (όπου οι άνθρωποι ζουν μια δεκαετία περισσότερο από την υπόλοιπη Ευρώπη), η Πάτμος (ένα νησί με δύο Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς), η Κάλυμνος (όπου συνεχίζεται η συγκομιδή των σφουγγαριών μέχρι σήμερα), και η Σέριφος (ένα κυκλαδίτικο νησί κάτω από τα ραντάρ).

Η μοναδική “Culinary Cruise in the Seychelles”, που αναχωρεί στις 16 Ιουλίου, φέρνει τον διάσημο σεφ Josh Thomsen στο Pegasos μήκους 148 ποδιών. Το γαστρονομικό ταξίδι αναχωρώντας από το Mahé, περιλαμβάνει περιηγήσεις με τα πόδια, εξερεύνηση μαγκρόβων, εντοπισμό τεράστιων χελώνων, κολύμπι και κολύμβηση με αναπνευστήρα και άφθονο καλό φαγητό που εξορύσσει τον πλούτο των προϊόντων που διατίθενται σε αυτόν τον παράδεισο του Ινδικού Ωκεανού.

Το δημοφιλές «Κόσμημα των Κυκλάδων» επιστρέφει μέχρι τις 21 Οκτωβρίου. Το δρομολόγιο με τα λευκά γιοτ Galileo και Panorama απολαμβάνει εκθαμβωτικά ασβεστωμένα χωριά, χρυσαφένιες αμμουδιές και πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά γύρω από το σύμπλεγμα των νησιών που ονομάζονται έτσι επειδή σχηματίζουν έναν πρόχειρο κύκλο γύρω από το ιερό νησί της Δήλου.

Η ναυαρχίδα της γραμμής, το mega yacht Variety Voyager μήκους 223 ποδιών, με ζεστά υφάσματα, πλούσια μάρμαρα και ξύλινη επένδυση, μαζί με το Harmony G, επιστρέφει με το «Classical Greece» από τον Μάιο και μετά. Εκτός από αγαπημένα νησιά όπως η Κέα, η Σαντορίνη, η Μύκονος και το γειτονικό αρχαιολογικό νησί της Δήλου που προστατεύεται από την UNESCO, οι επισκέπτες θα δουν την Κρήτη, το μεγαλύτερο και νοτιότερο ελληνικό νησί, τα κρυστάλλινα νερά στα Κύθηρα, τους ιστορικούς θησαυρούς της Πελοποννήσου. Η Μονεμβασιά και το Ναύπλιο, και το απίστευτο νησί της Ύδρας, με το γραφικό λιμάνι.

Το «The Adriatic & Greece» ξεκινά στις 3 Ιουνίου στο Callisto και το Panorama, με ένα ταξίδι κατά μήκος της Αδριατικής και του Ιονίου πελάγους στην Κροατία, την Αλβανία, το Μαυροβούνιο καθώς και μέρη της Ελλάδας. Ανακαλύψτε τους μεσαιωνικούς θησαυρούς του Ντουμπρόβνικ στην Κροατία, τα φιόρδ του κόλπου του Κότορ και της Μπούντβα στο Μαυροβούνιο, το ρωμαϊκό-ελληνιστικό μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO στους Αγίους Σαράντα της Αλβανίας και τους απρόβλεπτους Παξούς με τη ζεστή ελληνική φιλοξενία. Οι θαυμαστές της σειράς Game of Thrones μπορούν να ταξιδέψουν στα σημεία των γυρισμάτων της, συμπεριλαμβανομένου του Ντουμπρόβνικ, της κύριας τοποθεσίας γυρισμάτων στην Κροατία για το King’s Landing.

Από τις 4 Ιουνίου, τα ταξίδια «Σικελία, Μάλτα και Νήσοι του Αιόλου» ταξιδεύουν στο Harmony G, στρέφοντας τα φώτα της δημοσιότητας στις μοναδικές και ποικίλες χερσονήσους της Ιταλίας και της Μάλτας, τις οποίες επισκέφτηκε ένα μικρό πλοίο. Τα προστατευόμενα από την UNESCO Αιολικά Νησιά, που αναδύονται από τις γαλάζιες θάλασσες του κοβαλτίου στα ανοιχτά της βορειοανατολικής ακτής της Σικελίας, αποτελούν ένα κομμάτι του παραδείσου της Μεσογείου, με πλήθος ευκαιριών για χαλάρωση και δραστηριότητα, από κολύμπι, καγιάκ και καταδύσεις μέχρι πεζοπορία και εξερεύνηση ηφαιστείων. Αυτό το ταξίδι επιτρέπει επίσης στους επισκέπτες να χαλαρώσουν σε μια από τις όμορφες παραλίες του Gozo και να επισκεφθούν την Ακρόπολη και τον μπαρόκ Καθεδρικό Ναό της, τη Βασιλική της Παναγίας του Ta Pinu.

Τα ταξίδια στον παράδεισο του Νότιου Ειρηνικού της «Ταϊτής και Γαλλικής Πολυνησίας» με το Panorama II ξεκινούν στις 5 Αυγούστου και περνούν από το εντυπωσιακό όρος Otemanu, επισκεφθείτε τους αρχαίους ναούς του Huahine και εξερευνήστε τις εύφορες κοιλάδες της Taha’a.

Τ