Η Virgin Australia ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει επτά επιπλέον αεροσκάφη Boeing Co 737 NG στον στόλο της, επαναφέροντάς τον ουσιαστικά στα προ πανδημίας επίπεδα, για να πετύχει το ένα τρίτο μερίδιο της εγχώριας ταξιδιωτικής αγοράς της Αυστραλίας.

Οι αποδεκτές επιστολές προθέσεων θα έδιναν στη δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Αυστραλίας έναν στόλο 84 737 NG, μόλις ένα λιγότερο από τα 85 που πέταξε πριν εισέλθει σε εθελοντική διοίκηση πέρυσι και παραδώσει πολλά από τα τζετ της στους εκμισθωτές.

Η αεροπορική εταιρεία, που επί του παρόντος ελέγχεται από την αμερικανική εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Bain Capital, ανταγωνίζεται σε μια εγχώρια αγορά που ανακάμπτει καθώς τα κράτη ανοίγουν τα σύνορά τους έναντι της Qantas Airways Ltd και της Regional Express Holdings Ltd (Rex).

«Αυτή η επέκταση του στόλου καταδεικνύει την εμπιστοσύνη μας στο μέλλον της εταιρείας μας και του κλάδου συνολικά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Virgin Australia, Jayne Hrdlicka. «Τα ποσοστά εμβολιασμού αυξάνονται, τα σύνορα ανοίγουν και η ζήτηση αυξάνεται».

Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στη δουλειά τους μέχρι τον επόμενο μήνα και θα προσλάβουν για επιπλέον 600 θέσεις σε όλο τον πίνακα. Λόγω έλλειψης ζήτησης, πολλά μέλη του προσωπικού τέθηκαν σε άδεια άνευ αποδοχών.

Η Qantas θα επιστρέψει επίσης όλο το προσωπικό μέχρι τον επόμενο μήνα, παρά την αύξηση των κρατήσεων καθώς τα κράτη ανοίγουν τα σύνορά τους.