Η Virgin Hotels, άσκησε αγωγή στο Superior Court of California, County of San Francisco εναντίον του ιδιοκτήτη της ιδιοκτησίας της στο Virgin Hotels San Francisco.

Η Virgin Hotels διαχειρίζεται την ιδιοκτησία για τον ιδιοκτήτη, Jay Singh , βάσει μιας μακροχρόνιας συμφωνίας διαχείρισης ξενοδοχείων (HMA).

Ενώ οι εργασίες αναστέλλονται προσωρινά στο ξενοδοχείο ως απάντηση στην πανδημία COVID-19, η Virgin Hotels συνεχίζει να διαχειρίζεται την ιδιοκτησία και σχεδιάζει να ανοίξει ξανά το ξενοδοχείο και τις εξαιρετικά επιτυχημένες επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, συμπεριλαμβανομένου του δημοφιλούς μπαρ στον τελευταίο όροφο Everdene, όταν οι αρχές δημόσιας υγείας αποφασίζουν ότι είναι ασφαλές να το πράξουν.

Ο Raul Leal, Διευθύνων Σύμβουλος της Virgin Hotels, δήλωσε: “Μετά την απόφασή μας να αναστείλουμε προσωρινά τις επιχειρήσεις μας στα φημισμένα Virgin Hotels San Francisco ως απάντηση στην πανδημία COVID-19, ξαφνιάστηκα όταν ενημερώθηκα από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, κ. Jay Singh, για την της πρόθεσή του να τερματίσει πρόωρα και παράνομα την εικοσαετή συμφωνία διαχείρισης ξενοδοχείων μας, λιγότερο από ένα χρόνο μετά το πλήρες άνοιγμα αυτής της βραβευμένης ιδιοκτησίας. Σε σύντομο χρονικό διάστημα από το άνοιγμα, το ξενοδοχείο σημείωσε επιτυχία.

“Η δράση του κ. Singh είναι αδικαιολόγητη και δεν μας άφησε άλλη επιλογή παρά να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας και να αναλάβουμε νομική δράση”, πρόσθεσε ο κ. Leal.

“Η Virgin Hotels δεν έχει παραβεί καμία από τις συμβατικές της υποχρεώσεις και είμαστε βέβαιοι ότι ο νόμος είναι στο πλευρό μας.

“Από τότε που συμφώνησε με το συμβόλαιό μας το 2013, η Virgin Hotels συνεργάστηκε στενά και πιστά με τον κ. Singh για να αναπτύξει το ξενοδοχείο και να συμφωνήσει σε ένα όραμα για την επίτευξη των μακροπρόθεσμων επενδυτικών του στόχων », συνέχισε ο κ. Leal.

«Ισχυρές, εποικοδομητικές συνεργασίες βρίσκονται στο επίκεντρο του τρόπου λειτουργίας μας στα Virgin Hotels. Παρά τις πολλές εκκινήσεις και τις στάσεις με την κατασκευή του έργου, χωρίς δική μας ευθύνη, έχουμε καταβάλει μεγάλες προσπάθειες με τα χρόνια για να υποστηρίξουμε τον κ. Singh. Είμαστε βαθιά απογοητευμένοι που η συνεργασία μας έκανε αυτή τη δυσάρεστη στροφή και ελπίζουμε να καταλήξουμε σε μια λύση που εξυπηρετεί τα καλύτερα συμφέροντα και των δύο πλευρών », κατέληξε ο κ. Leal.

Η αγωγή – η οποία είναι για προληπτική παραβίαση από τον ιδιοκτήτη του μακροχρόνιου HMA, μεταξύ άλλων – δηλώνει ότι ο ιδιοκτήτης “προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη διαταραχή που δημιουργήθηκε στον ξενοδοχειακό κλάδο από την τρέχουσα πανδημία COVID-19 ως ευκαιρία να τερματίσει τη συμφωνία για κατασκευασμένους και ψευδείς λόγους. ”

Σε απάντηση στην καταστροφική κρίση COVID-19, η Virgin Hotels έχει επικεντρωθεί στη λήψη των υπεύθυνων μέτρων για να προστατεύσει τους συνεργάτες της, τους επισκέπτες και τις τοπικές κοινότητες.

Από την προσωρινή αναστολή των εργασιών στο ακίνητο Σαν Φρανσίσκο στις 19 Μαρτίου , το 2020, η Virgin Hotels έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στην παροχή βοήθειας συνεργατών του ξενοδοχείου.

Το Virgin Hotels San Francisco άνοιξε πλήρως τον Μάιο του 2019. Μετά το άνοιγμά του, το ξενοδοχείο αναδείχθηκε ένα από τα 10 καλύτερα νέα νέα ξενοδοχεία από το USA Today και η κατάταξη του TripAdvisor στο ξενοδοχείο έχει βελτιωθεί ραγδαία και τώρα βρίσκεται στο κορυφαίο 15% των 245 ξενοδοχείων.