Η Visa , ηγέτης στον κόσμο στις ψηφιακές πληρωμές και η Τουριστική Αρχή της Ταϊλάνδης (TAT) ανακοίνωσαν συνεργασία για την επέκταση της αποδοχής τοποθεσιών ψηφιακών πληρωμών στην Μπανγκόκ και πέντε μεγάλες τουριστικές πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Αυτή η συνεργασία είναι μια προσπάθεια στήριξης της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας, ειδικά για την εγχώρια τουριστική βιομηχανία, διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια και την ευημερία των καταναλωτών και των επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η Visa θα συνεργαστεί με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για να υποστηρίξει τους επιχειρηματικούς εταίρους στην αναβάθμιση της υπηρεσίας αποδοχής πληρωμών σε πληρωμές με κάρτα.

Για επιχειρήσεις που δέχονται ήδη πληρωμές με κάρτες, μπορούν επίσης να αναβαθμίσουν το τερματικό EDC για να δέχονται πληρωμές χωρίς επαφή, συμπεριλαμβανομένων καρτών χωρίς επαφή, smartphone και φορητών συσκευών .

Η Visa θα συνεργαστεί επίσης με τις τράπεζες για να παρέχει εκπαίδευση στους ταμίες, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η διαδικασία αποδοχής πληρωμών είναι σύμφωνη με τα πρότυπα ασφάλειας και υγείας (SHA).

Σύμφωνα με την τελευταία μελέτη της Visa σχετικά με τη συμπεριφορά των καταναλωτών και την , τρεις στους πέντε Ταϊλανδούς (61%) δημιουργούν συνήθειες χωρίς μετρητά, προτιμώντας να πληρώνουν με κάρτες ή μέσω κινητών εφαρμογών έναντι μετρητών. Ταυτόχρονα, ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι σκοπεύουν να πληρώνουν στο μέλλον είναι ίδιος σε ολόκληρο τον κόσμο, με τους καταναλωτές στην Ταϊλάνδη, την Ασία-Ειρηνικό και σε όλο τον κόσμο να επιλέγουν να ακολουθήσουν τις ηλεκτρονικές πληρωμές.