Η Volotea εξελίσσεται σε έναν μεμονωμένο αερομεταφορέα, σε κίνηση υπέρ του ευρωπαίου κατασκευαστή Airbus, μέσω της πρόωρης συνταξιοδότησης των δεκατεσσάρων αεροσκαφών Boeing 717 και της αντικατάστασής τους από 15 έως 19 Airbus A320.

Η ανανέωση του στόλου αποτελεί μέρος της αναθεώρησης της Volotea σχετικά με τα στρατηγικά, οικονομικά και επιχειρησιακά της σχέδια στο πλαίσιο της κρίσης που προκλήθηκε από την πανδημία Covid 19. Η εταιρεία έχει ήδη προμηθεύσει 15 A320 και θα προσθέσει έως και 4 ακόμη με βάση τη θερινή ζήτηση της τελευταίας στιγμής.

Με το να γίνει ένας μοναδικός αερομεταφορέας Airbus, η Volotea θα επωφεληθεί από πολλαπλά στρατηγικά και επιχειρησιακά πλεονεκτήματα, όπως μία άδεια πιλότου, χαμηλότερο κόστος συντήρησης, απλοποιημένο προγραμματισμό, ευκολότερη παρακολούθηση και έλεγχο όλων των περιοχών – ειδικά ασφάλεια – και πλεονέκτημα όγκου στις σχέσεις προμηθευτών .

Εκτός από το ότι είναι πιο οικονομικά αποδοτικός, ο αναβαθμισμένος στόλος της Volotea θα είναι επίσης πιο φιλικός προς το περιβάλλον. Λόγω της μεγαλύτερης χωρητικότητας και των πιο αποδοτικών κινητήρων, τα νέα αεροσκάφη θα μειώσουν σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα της εταιρείας ανά επιβάτη.

Επιπλέον, χάρη στις προσαρμοσμένες “γεννήτριες στροβιλισμού”, ο στόλος Airbus της Volotea παράγει λιγότερο σφυρίχτρα στην προσέγγιση από το Boeing 717s, μειώνοντας περαιτέρω τον αντίκτυπο του θορύβου στις πόλεις και τις βάσεις όπου λειτουργεί.