Η επωνυμία πολυτελών ξενοδοχείων της Hilton, Waldorf Astoria Hotels and Resorts, άνοιξε την πρώτη ιδιοκτησία στην Αίγυπτο.

Το Waldorf Astoria Cairo Heliopolis βρίσκεται στην αρχαία πόλη της Ηλιούπολης, κοντά στο κύριο προεδρικό μέγαρο της Αιγύπτου και λίγα λεπτά οδικώς από το διεθνές αεροδρόμιο του Καΐρου.

Το κέντρο του Καΐρου, το Khan El Khalili Bazaar και το επερχόμενο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο είναι όλα εύκολα προσβάσιμα από το ξενοδοχείο.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 252 deluxe δωμάτια και σουίτες. Οι εσωτερικοί χώροι του ξενοδοχείου είναι εμπνευσμένοι από την εποχή του Art Deco με αναφορές στις φαραωνικές τέχνες. Επίσης διαθέτει τέσσερα εξαιρετικά εστιατόρια και μπαρ, το Waldorf Astoria Spa και εντυπωσιακούς χώρους εκδηλώσεων.

Ο κ. Simon Vincent, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και πρόεδρος Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, της Hilton, δήλωσε: «Το Waldorf Astoria Cairo Heliopolis θα απευθύνεται σε απαιτητικούς επισκέπτες που αναζητούν πολυτέλεια παγκόσμιας κλάσης, προσφέροντας εμπλουτισμένες εμπειρίες και απαράμιλλη εξυπηρέτηση σε κοντινή απόσταση από τα ζωντανά πολιτιστικά και πολιτιστικά στοιχεία του Καΐρου. μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς».

«Ως το πρώτο ακίνητο Waldorf Astoria που έκανε το ντεμπούτο του στην Αίγυπτο, το Waldorf Astoria Cairo Heliopolis σηματοδοτεί τη δέσμευση της Hilton να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό πολυτελείας στους πιο περιζήτητους προορισμούς στον κόσμο», δήλωσε ο κ. Dino Michael, αντιπρόεδρος και επικεφαλής της, Hilton Luxury Brands.

Στο σημείο αυτό σημειώνεται ότι η Waldorf Astoria άνοιξε ένα ακίνητο 429 κλειδιών στη Ντόχα ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου στο Κατάρ πέρυσι, ενώ λίγους μήνες πριν το 2022, η επωνυμία λειτουγεί ξενοδοχείο στην πόλη του Κουβέιτ.

Η Hilton έχει ήδη υπογράψει συμφωνία με την Star Hill Tanger SA για να ανοίξει το Waldorf Astoria Tanger έως το 2025, το οποίο θα είναι το πρώτο Waldorf Astoria στο Μαρόκο.