Η Wizz Air έχει εντατικοποιήσει την εκστρατεία της για την κατάργηση των θέσεων business στις πτήσεις μικρών αποστάσεων.
Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, η οποία εδρεύει στην Ουγγαρία, σε ένα νέο βίντεο της στόχευσε τρεις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες υπογραμμίζοντας το περιβαλλοντικό κόστος των πτήσεων.
Η Wizz Air απευθυνόμενη στη British Airways, τη Lufthansa και την Austrian Airlines σε ένα tweet λέει ότι “Πρέπει να μιλήσουμε”.
Στην διαφήμιση της η αεροπορική εταιρεία κάνει έντονους ισχυρισμούς σχετικά με το αποτύπωμα άνθρακα business class με αυτές τις αεροπορικές εταιρείες. Η Wizz Air λέει ότι η επίδραση στο περιβάλλον της business class με αυτές τις τρεις αεροπορικές εταιρείες είναι διπλάσια από την δική της οικονομική θέση.
Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους πιστεύει ότι τα καθίσματα business θα πρέπει να αφαιρεθούν από τις πτήσεις κάτω των πέντε ωρών.

“Η Wizz Air είναι αφιερωμένη στη βιώσιμη αεροπορία, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Jozsef Varadi. Και καλούμε τους πάντες δείξουν υπευθυνότητα για την επιχείρησή τους και να σταματήσουν να πετούν με κενές θέσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα”.