Παρόλο που η Wizz Air έχει αναστείλει όλες τις πτήσεις προς την Ουκρανία, απλώνει χείρα βοηθείας σε όλους τους εκτοπισμένους Ουκρανούς.

Η αεροπορική εταιρεία προσφέρει 100.000 δωρεάν θέσεις σε όλη την ηπειρωτική Ευρώπη για τους Ουκρανούς πρόσφυγες που θα καταφέρουν να φτάσουν στην Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Σλοβακία ή τη Ρουμανία.

“Η Wizz Air δεσμεύεται να βοηθήσει τους πρόσφυγες να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό, όπου κι αν αυτός είναι”, δήλωσε η αεροπορική εταιρεία.

“Η Wizz Air έχει ήδη προσθέσει μεγαλύτερα αεροπλάνα και επιπλέον πτήσεις από συνοριακές χώρες προς την Ευρώπη για να βοηθήσει στην υποστήριξη της μετακίνησης των προσφύγων, όπως είναι απαραίτητο”.

Οι επιβάτες πρέπει να παρουσιάσουν τον αριθμό του ουκρανικού διαβατηρίου ή της ταυτότητάς τους κατά την κράτηση και κατά τον έλεγχο εισιτηρίων.

Οι ελεύθερες θέσεις μπορούν να κρατηθούν στη διεύθυνση: https://wizzair.com/#/rescue

Για τους πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί σε άλλα σημεία της Ευρώπης, η αεροπορική εταιρεία προσφέρει “ναύλο διάσωσης” στα 29,99 ευρώ.

“Δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Ουκρανούς πρόσφυγες να φτάσουν σε ένα ασφαλές μέρος”, δήλωσε ο Jozsef Váradi, διευθύνων σύμβουλος της Wizz Air.