Η Wizz Air σχεδιάζει να επεκταθεί στη Σαουδική Αραβία, καθώς ο οικονομικός αερομεταφορέας επιδιώκει να στηρίξει την προγραμματισμένη τουριστική ανάπτυξη.

Ο οικονομικός αερομεταφορέας της ανατολικής και κεντρικής Ευρώπης αναφέρει ότι τα φιλόδοξα σχέδια της χώρας για τον τριπλασιασμό των επιβατών έως το 2030 θα παράσχουν “άνευ προηγουμένου ευκαιρίες” για τις αεροπορικές εταιρείες και την αλυσίδα εφοδιασμού αερομεταφορών.

Έχει εξασφαλιστεί ένα μνημόνιο κατανόησης (MoU) με το υπουργείο επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο υποστηρίζεται από μια εθνική πρωτοβουλία αεροπορικής συνδεσιμότητας από το υπουργείο τουρισμού της χώρας.

“Σκοπός του μνημονίου κατανόησης είναι η διερεύνηση ευκαιριών ανάπτυξης της αγοράς αεροπορικών εταιρειών στο Βασίλειο”, δήλωσε η Wizz Air.

Η Wizz Air έχει ήδη ιδρύσει θυγατρική εταιρεία χαμηλών ναύλων στο Άμπου Ντάμπι.

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι το μοντέλο της ως αερομεταφορέας εξαιρετικά χαμηλού κόστους “έχει αποδειχθεί ότι αναπτύσσει αγορές καθιστώντας τα αεροπορικά ταξίδια προσιτά για περισσότερους ανθρώπους από ποτέ”.

Η Wizz Air πρόσθεσε: “Το Μνημόνιο Συνεννόησης αντανακλά το κοινό όραμα των μερών σχετικά με τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η Wizz Air στο Βασίλειο για την τόνωση της νέας ζήτησης, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην προγραμματισμένη ανάπτυξη της Σαουδικής Αραβίας.

“Τα μέρη θα συνεργαστούν για να επιτρέψουν πιθανές επενδύσεις και λειτουργικά μοντέλα που θα ωφελήσουν και θα προσθέσουν στο οικοσύστημα αερομεταφορών της Σαουδικής Αραβίας, ενισχύοντας την τουριστική βιομηχανία της και αυξάνοντας σημαντικά τη συνδεσιμότητά της”.