Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Wizz Air επιβεβαίωσε την επέκταση στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ, με την απόκτηση slots από τη Norwegian Air, με ποσό που δεν ανακοινώθηκε.

Ο βραχίονας του ουγγρικού αερομεταφορέα προϋπολογισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει βάση με τέσσερα επιπλέον Airbus A320neo στο αεροδρόμιο από την άνοιξη του 2022.

Πέντε αεροσκάφη της Wizz Air UK το 2022 στο Γκάτγουικ

Η Wizz Air UK θα αναπτύξει συνολικά πέντε αεροσκάφη στο Γκάτγουικ το επόμενο έτος. Και θα αντιμετωπίσει μια πρόκληση πτήσεων χαμηλού ναύλου. Έχοντας «απέναντι» της στο αεροδρόμιο του Λονδίνου easyJet και British Airways.

Ήδη, έχει αποκτήσει 15 ημερήσια ζεύγη slots από τη Norwegian Air για να ξεκινήσει μια «πλήθος» νέων δρομολογίων.Τα νέα δρομολόγια θα ανακοινωθούν «εν ευθέτω χρόνω», όπως ανακοινώθηκε.

Τα slots θα δημιουργήσουν επίσης «σημαντικές» ευκαιρίες εισερχόμενων πτήσεων. Υπενθυμίζεται πως η αεροπορική εταιρεία, εισήλθε στο Γκάτγουικ τον Οκτώβριο του 2020.

«Η επιτυχημένη προσφορά για περισσότερα slots αφορά τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της Wizz Air τόσο για το αεροδρόμιο όσο και για την περιοχή», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία.

Αεροπορικά ταξίδια προσιτά για όλους

«Αυτή η ανακοίνωση αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της δέσμευσης μας στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου καθώς και στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Jozsef Varadi.

Συνεχίζουμε να δημιουργούμε τοπικές θέσεις εργασίας. Και να υλοποιούμε την υπόσχεση μας για ευκαιρίες ταξιδιών χαμηλών ναύλων, για όλους. Ταξίδια με άριστες υπηρεσίες σε μία διαρκώς αυξανόμενη γκάμα συναρπαστικών προορισμών. Ταξίδια με έναν από τους πιο πράσινους στόλους αεροσκαφών στην αγορά σήμερα.

Η απόκτηση slots στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε την παρουσία μας. Καθώς και την ανταγωνιστική μας θέση στην αγορά του Λονδίνου.

Η σεζόν του 2022 θα είναι μια τεράστια ευκαιρία για την αεροπορία του Ηνωμένου Βασιλείου να σταθεί ξανά στα πόδια της».