Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Wizz Air UK πρόσθεσε τέσσερα νέα δρομολόγια από το Γκάτγουικ, στα 14 που έχουν ήδη ανακοινωθεί για αυτή την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Ο οικονομικός αερομεταφορέας θα λειτουργεί από το Γκάτγουικ στη Βενετία πέντε ημέρες την εβδομάδα και το Παλέρμο δύο φορές την εβδομάδα από τα τέλη Μαρτίου.
Επίσης θα προσθέσει δύο προορισμούς στη Βουλγαρία από τα μέσα Ιουνίου, με πέντε πτήσεις την εβδομάδα στη Βάρνα και τέσσερις στο Μπουργκάς.
Από το αεροδρόμιο του Λονδίνου, θα αυξήσει επίσης τις συχνότητες στα δρομολόγια του που ανακοινώθηκαν πρόσφατα προς Λάρνακα, Μιλάνο και Βιέννη.

Οι νέες πτήσεις επεκτείνουν το δίκτυο της Wizz Air UK από το Γκάτγουικ, σε 25 προορισμούς αυτό το καλοκαίρι μετά την απόκτηση από τον αερομεταφορέα 15 ζευγών slots που κατείχε παλαιότερα η Norwegian Air.

Η αεροπορική εταιρεία ασκεί πιέσεις για την άρση της απαλλαγής -την εποχή της πανδημίας- σχετικά με τους κανόνες χρήσης slots τόσο στο Γκάτγουικ όσο και σε άλλα μεγάλα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς προσπαθεί να επεκταθεί.
Ο αερομεταφορέας χαιρέτισε την απόφαση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, που ανακοινώθηκε στις 24 Ιανουαρίου, να προσαρμόσει την αναλογία χρήσης slots σε 70:30 για τη θερινή περίοδο, σημειώνοντας ότι σκοπεύει να «χρησιμοποιήσει πλήρως αυτά τα slots στη μέγιστη χωρητικότητα».