Η Σαουδική Αραβία έχει ανακοινωθεί ως Premier Partner της WTM London 2021, καθώς η χώρα αυξάνει την παγκόσμια προσπάθειά της να φτάσει τα 100 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως έως το 2030.

Ο στόχος είναι μέρος του Vision 2030, ενός σχεδίου για το κοινωνικοοικονομικό μέλλον της Σαουδικής Αραβίας, σχεδιασμένο για τη διαφοροποίηση της οικονομίας της χώρας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Σαουδικής Τουριστικής Αρχής (STA) Fahd Hamidaddin δήλωσε:

«Με τη μεγαλύτερη αντιπροσωπεία εταίρων, έργων και εκπροσώπων προορισμών μέχρι σήμερα, η παρουσία μας στο φετινό WTM London είναι σημαντική για την τοποθέτηση της Σαουδικής Αραβίας ως έναν από τους νεότερους προορισμούς αναψυχής στον κόσμο. Η τουριστική προσφορά της Σαουδικής Αραβίας είναι ποικίλη και ανεξερεύνητη και ανυπομονούμε να υποδεχτούμε τους επισκέπτες της WTM London με τη φιλοξενία για την οποία είμαστε γνωστοί.

Δεσμευόμαστε να καθιερώσουμε τη μάρκα της Σαουδικής Αραβίας, να επεκτείνουμε τη διεθνή παρουσία μας και να οικοδομήσουμε σχέσεις με αξιόπιστους συνεργάτες που θα είναι κρίσιμοι για να μας βοηθήσουν να οδηγήσουμε τη μετατροπή στις βασικές αγορές πηγών μας ».

Η σαουδαραβική αντιπροσωπεία στο WTM London θα προωθήσει και θα αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον πολιτισμό, την κληρονομιά και τις τουριστικές ευκαιρίες του προορισμού.

Στο περίπτερο, οι επισκέπτες και οι επισκέπτες του WTM London θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την προσφορά προορισμού της Σαουδικής Αραβίας, σε ένα διαδραστικό ταξίδι μέσα από ερημικά τοπία και καταπράσινες κοιλάδες, αρχαίους αρχαιολογικούς χώρους και τα θαύματα της Ερυθράς Θάλασσας.

Η Σαουδική Αραβία άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της σε διεθνείς τουρίστες αναψυχής τον Σεπτέμβριο του 2019 με την έναρξη της υπηρεσίας ηλεκτρονικής θεώρησης της χώρας.

Μετά το κλείσιμο των συνόρων στις αρχές του 2020, η STA ξεκίνησε την εγχώρια τουριστική εκστρατεία της, με την οποία εκατομμύρια κάτοικοι και πολίτες ταξίδεψαν σε μακρινές γωνιές της χώρας. Τον Μάιο του 2021, η αδερφή μάρκα της WTM Arabian Travel Market καλωσόρισε τη μεγαλύτερη σαουδαραβική αντιπροσωπεία της, με 24 δημόσιους και ιδιωτικούς εταίρους και μια σειρά ανακοινώσεων διεθνούς συνεργασίας.

Και μέχρι τον Αύγουστο του 2021, η Σαουδική Αραβία άνοιξε ξανά τα σύνορά της και άρχισε να καλωσορίζει τους τουρίστες, 18 μήνες μετά την αναστολή του τουρισμού λόγω της πανδημίας.

Χειριστές όπως οι Abercrombie & Kent και Explore έχουν αποκαλύψει προγράμματα στη Σαουδική Αραβία, ενώ οι εταιρείες όπως οι MSC Cruises και Emerald Cruises αναπτύσσουν δρομολόγια κρουαζιέρας.

Η Saudia, ο εθνικός αερομεταφορέας της χώρας, πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις από το Χίθροου προς την Τζέντα και το Ριάντ. Η British Airways πραγματοποιεί επίσης απευθείας πτήσεις από το Χίθροου στο Ριάντ.

Ο Ανώτερος Διευθυντής της WTM London Simon Press δήλωσε:

«Το να είσαι ο κορυφαίος συνεργάτης της WTM London για το 2021 δίνει στη Σαουδική Αραβία την ευκαιρία να προωθήσει τα τουριστικά προϊόντα της μεταξύ αγοραστών και μέσων μαζικής ενημέρωσης από όλο τον κόσμο. Με φιλόδοξους στόχους και επενδύσεις αξίας δισεκατομμυρίων, είναι σαφές ότι η Σαουδική Αραβία προσπαθεί να είναι παίκτης στη διεθνή τουριστική αγορά, οπότε η ιδιότητά της ως Premier Partner μπορεί να συμβάλει στην επιτάχυνση της προόδου της ».