Η Youtravel ακύρωσε περισσότερες κρατήσεις μετά την κατάρρευση της γερμανικής μητρικής της εταιρείας.

Η εταιρεία ακύρωσε αρχικά κρατήσεις μιας εβδομάδας στις 3 Ιουνίου μετά την υποβολή αίτησης αφερεγγυότητας της FTI Touristik GmbH, προτού παρατείνει την περίοδο ακύρωσης έως τις 14 Ιουνίου . Στις 11 Ιουνίου, ανακοίνωσε περαιτέρω παράταση έως τις 5 Ιουλίου .

Τώρα έχει παρατείνει τις ακυρώσεις έως τις 26 Ιουλίου.

Σε ανακοίνωσή της ανέφερε: «Λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να ακυρώσουμε όλες τις κρατήσεις μέχρι και τις 26 Ιουλίου. Κατανοούμε την ταλαιπωρία που μπορεί να προκαλέσει αυτό και ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη για οποιαδήποτε αναστάτωση.

«Τυχόν ενεργές κρατήσεις στο σύστημα Youtravel για αφίξεις έως και τις 26 Ιουλίου θα ακυρώνονται αυτόματα χωρίς καμία χρέωση μέχρι τη Δευτέρα 1 Ιουλίου.

“Λάβετε υπόψη ότι οι κρατήσεις από τις 27 Ιουλίου και μετά θα παραμείνουν ενεργές αυτήν τη στιγμή και θα υπόκεινται στις χρεώσεις ακύρωσης όπως εμφανίζονται.”

Η δήλωση ανέφερε επίσης: «Θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους τους εταίρους μας για την αμέριστη υποστήριξη και την υπομονή τους από την ανακοίνωση στις 3 Ιουνίου.

«Η αφερεγγυότητα της FTI Touristik GmbH είχε σημαντικό αντίκτυπο στο Youtravel.com.

«Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, η διοίκησή μας συνεργάζεται ενεργά με τον διορισμένο διαχειριστή του ομίλου FTI και υποβάλλεται σε διαδικασία συγχωνεύσεων και εξαγορών για να διασφαλίσει το μέλλον μας».

Η δήλωση πρόσθεσε: «Είμαστε αισιόδοξοι για θετική κατάληξη αυτών των συνομιλιών σύντομα».

Η YouTravel είπε ότι οι ομάδες της είναι πλήρως λειτουργικές και μια ειδική ομάδα εργασίας υποστηρίζει τους εταίρους «κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου».