Ένας στους τρεις Ινδούς σχεδιάζει να ταξιδέψει κάνοντας διακοπές κατά την προσεχή σεζόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Αυτό αποκαλύπτει σε πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε το Consumer Insights της Goibibo.

  • Το 60% των ερωτηθέντων σχεδιάζουν να περάσουν το τέλος του έτους σε λόφους ή στην παραλία.
  • Πάνω από το 70% ελπίζουν να χαλαρώσουν και να γιορτάσουν αυτή τη χειμερινή περίοδο διακοπών με την οικογένεια, τον σύζυγο ή τον σύντροφό τους.
  • Οι υπόλοιποι θέλουν να τελειώσουν το έτος ταξιδεύοντας με φίλους και συναδέλφους που δεν έχουν συναντηθεί.

Οι Ινδοί ταξιδιώτες συμφωνούν ότι ο προορισμός πρέπει να τους φέρει πιο κοντά στη φύση και να είναι γραφικός περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Που θέλουν να πάνε οι Ινδοί

Σχεδόν το 70% των ερωτηθέντων θέλουν :

  • να περάσουν χρόνο σε εξωτερικούς χώρους,
  • να απολαύσουν τα αξιοθέατα ή
  • να κάνουν δραστηριότητες περιπέτειας όπως ράφτινγκ, πεζοπορία, θαλάσσια σπορ.

Καθώς η ασφάλεια παραμένει υψίστης σημασίας, οι ερωτηθέντες έδωσαν την υψηλότερη προτίμηση στην πιστοποίηση υγιεινής, υγιεινής και ασφάλειας σύμφωνα με τη σειρά προτεραιότητάς τους, επιλέγοντας την επιλογή διαμονής τους.

Οι κρατήσεις για την χειμερινή εορταστική περίοδο διακοπών στο goibibo υποδηλώνουν αύξηση των ταξιδιών σε εγχώριους προορισμούς αναψυχής. Μερικοί από αυτούς είναι η Γκόα, η Λοναβάλα, το Μαχαμπαλισάουρ, το Ποντίτσερι, το Κοργκ, το Σίμλα, το Μανάλι και το Ντάρτζελινγκ.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 2.000+ ερωτηθέντες μεταξύ 15 Νοεμβρίου και 5 Δεκεμβρίου 2020.

Ποσοστό 50% των ταξιδιωτών είναι πρόθυμοι να επιλέξουν αεροπορικά ταξίδια για την επερχόμενη χειμερινή περίοδο των διακοπών.