Υπόθεση χρόνου, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, είναι η παροχή της έγκρισης από το ΣτΕ του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημόσιων Ακινήτων (ΕΣΧΑΔΑ) που θα οδηγήσει στην έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών αναβάθμισης της έκτασης. Για την ώρα, πάντως, σύμφωνα με ρεπορτάζ του capital.gr, το ξενοδοχείο The Westin Athens θα πάψει να δέχεται κρατήσεις από τις 14 Νοεμβρίου, ενώ η αναστολή των κρατήσεων για τη δεύτερη μονάδα Arion, a Luxury Collection Resort & Spa δεν έχει ακόμη αποφασιστεί.

Στο πλαίσιο της μεταβίβασης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος στο Ταμείο Αξιοποιήσεων με στόχο την αξιοποίησή του από την αραβική Jermyn street real estate fund IV, χθες, αποφασίστηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 51,6 εκατ. ευρώ με την έκδοση 17.222.516 νέων μετοχών. Τις μετοχές αυτές θα αναλάβει αποκλειστικά το ΤΑΙΠΕΔ έναντι της εισφοράς ακινήτων του.

Επίσης, το τυπικό σκέλος προβλέπει το επίσημο «κλείσιμο» της αγοραπωλησίας ύψους 400 εκατ. ευρώ μεταξύ Δημοσίου και Jermyn, όπως και την υποβολή από τους Άραβες μεγαλομετόχους (90%) της Αστήρ Παλάς δημόσιας πρότασης προς τους μετόχους που έχουν το υπόλοιπο 10%. Το συνολικό ύψος της επένδυσης (συμπεριλαμβανομένων των εργασιών ανακαίνισης) τοποθετείται στα 700 εκατ. ευρώ και άνευ απροόπτου οι εργασίες ανακατασκευής θα μπορούσαν να ξεκινήσουν αρχές του 2015.

Δημήτρης Δελεβέγκος