Την επικινδυνότητα των σημείων στους κόμβους της Αγίας Πελαγίας και της Λυγαριάς διαπίστωσε ιδίοις όμμασι ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Δέδες, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου, Κώστα Μαμουλάκη, φορείς και στελέχη της Δημοτικής Αρχής.

Με την ιδιότητά του ως πολιτικός μηχανικός ο κ.Μαμουλάκης εξήγησε ορισμένα τεχνικά στοιχεία των μελετών στον Γενικό Γραμματέα, που διαπίστωσε την επικινδυνότητα των συγκεκριμένων σημείων.

Ειδικά για τον κόμβο της Λυγαριάς, για τον οποίο δεν υπάρχουν οι απαραίτητες μελέτες, επισημάνθηκε η ανάγκη άμεσης εκπόνησής τους και δρομολόγησης του κόμβου, αφού η ανάπτυξη της περιοχής -προσελκύει χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες κάθε χρόνο- έχει αυξήσει κατακόρυφα και τη διέλευση των οχημάτων.

“Για τον κόμβο στην Αγία Πελαγία, λάβαμε τις διαβεβαιώσεις ότι μέχρι το τέλος του 2017 θα έχουμε δημοπράτηση, δήλωσε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου. Μας ικανοποιεί η εξέλιξη αυτή, γνωρίζουμε τις γραφειοκρατικές δυσκολίες και θα παρακολουθούμε στενά την πορεία”.

Για «ανέξοδες εξαγγελίες και μαγικές λύσεις» κάνει λόγο η ΝΟΔΕ Ηρακλείου της Ν.Δ. σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την επίσκεψη του κ. Δέδε στον κόμβο Αγίας Πελαγίας.