Έλλειμμα εργατικού δυναμικού σχεδόν 700.000 ατόμων στην ταξιδιωτική βιομηχανία της Αμερικής αποκαλύπτει πρόσφατη έκθεση του WTTC.

Η μελέτη διεξήχθη από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού σε συνεργασία με την Oxford Economics.

Περίπου 480.000 θέσεις στον τομέα ταξιδιών και τουρισμού στις ΗΠΑ θα παραμείνουν ακάλυπτες το επόμενο έτος. Αυτό αντιστοιχεί σε μία στις 13 θέσεις εργασίας,

Η μελέτη επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στο δεύτερο εξάμηνο μεταξύ Ιουλίου και Δεκεμβρίου τόσο για το 2021 όσο και για το 2022.

Υπολογίζεται ότι 62 εκατ. εργαζόμενοι στον τομέα ταξιδίων και τουρισμού σε όλο τον κόσμο έχουν χάσει τις δουλειές τους λόγω COVID-19.

Ενώ η ζήτηση για ταξίδια και φιλοξενία έχει πλέον αυξηθεί κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, η προσφορά εργασίας δεν έχει αυξηθεί για να ανταποκρίνεται στη ζήτηση του κλάδου. Ειδικά κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Παρόλο που τα ποσοστά ανεργίας μειώνονται και η ζήτηση για ταξίδια αυξάνεται, οι επιχειρήσεις ταξιδιών και τουρισμού δεν μπορούν να καλύψουν κενές θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, υπήρχαν 6,6 εκατ. ανοιχτές θέσεις στον τομέα ταξιδιών και τουρισμού των ΗΠΑ κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Οι προβλεπόμενες ελλείψεις εργατικού δυναμικού του οργανισμού ανήλθαν συνολικά σε 690.000. Ουσιαστικά μία στις εννέα θέσεις εργασίας που δεν είχαν καλυφθεί, ή έλλειμμα 11%.

Το WTTC εξέφρασε ανησυχίες ότι οι συνεχιζόμενες ελλείψεις εργαζομένων «θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν σημαντικά την ανάκαμψη του τουρισμού στις ΗΠΑ.