Σύνταξη: tourismtoday

Στο φιλόδοξο σχέδιο του για την κατασκευή ενός θεματικού Πάρκου Δραστηριοτήτων, προχωρά ο Δήμος Δυτικής Λέσβου.
Το “πράσινο φως” άναψε μετά την ψήφιση από το δημοτικό συμβούλιο της παραχώρησης της παλιάς χωματερής του πρώην Δήμου Καλλονής.

Στο σημείο θα γίνει μεταξύ άλλων και η πρώτη πιστοποιημένη πίστα Enduro-Motocross σε συνεργασία με την ΕΔΙΛ.

Με ενέργειες του Τμήματος Αθλητισμού του Δήμου ανοίγει ο δρόμος για την ενεργοποίηση του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Λέσβο. Καθώς και άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων που απαιτούν ειδικούς χώρους.

Παράλληλα ο Δήμος στηρίζοντας αυτό το εγχείρημα, συμβάλλει στο να διευθετηθεί και ένα μείζον περιβαλλοντικό πρόβλημα της περιοχής. Όπως είναι γνωστό η παλιά χωματερή στην Καλλονή χρησιμοποιείται ακόμα από κάποιους αυθαίρετα.

Σύμφωνα με το σχέδιο, στην περιοχή που περιέρχεται πλέον στη διάθεση του Δήμου, θα γίνει ανάπλαση με ίδιες δυνάμεις.

Η τοποθεσία θα χρησιμοποιηθεί αρχικά για το μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά και για την ορεινή Ποδηλασία.
Το σχέδιο φιλοδοξεί στη δημιουργία ενός θεματικού Πάρκου Δραστηριοτήτων με:

Enduro-Motocross- Ορεινή Ποδηλασία

Δημιουργία πίστας προπόνησης και διοργάνωση αγώνων των συγκεκριμένων αθλημάτων σε χρονικά διαστήματα που ορίζονται από τις εκάστοτε ομοσπονδίες, εκδηλώσεις των σωματείων ή διαφόρων φορέων.

Αεροβόλος Αθλητισμός

Σύλλογος αεροβόλου αθλητισμού (sniper) που δραστηριοποιείται στη Λέσβο, δημιουργεί ομάδες με διαφορετικά θέματα κάθε εβδομάδα σε συνθήκες μάχης και αξιοποιούν διάφορες περιοχές του νησιού.
Το ίδιο πραγματοποιείται και με τα όπλα paintball και η συγκεκριμένη δραστηριότητα θα μπορεί να φιλοξενηθεί στο Θεματικό Πάρκο.

Αναρρίχηση και στίβος περιπέτειας

Ξύλινοι πύργοι με σχοινιά που προσφέρουν ένα είδος κυκλικών δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους που πέρα της οικογενειακής απασχόλησης τα Σαββατοκύριακα μπορεί να γίνει ιδανική τοποθεσία για εκδρομές από τα σχολεία όλου του νησιού.

Σκοποβολή-Τοξοβολία

Λόγω της απομονωμένης τοποθεσίας αλλά και της μεγάλης έκτασης μπορούν να δραστηριοποιηθούν τα παραπάνω αθλήματα.

Ιππασία

Φιλοξενία αλόγων για τη χρησιμοποίηση τους σε περιπάτους στα μονοπάτια που χαρτογραφούνται στο Δήμο καθώς και για θεραπευτική Ιππασία.

Κέντρο Άσκησης Τρίτης Ηλικίας

Δραστηριότητες μέσα στη Φύση για την τρίτη ηλικία.

Περιβαλλοντικό Πάρκο

Πάλι στα πλαίσια ενημέρωσης και εκμάθησης των δημοτών σε μια μικρή έκταση μπορεί να δημιουργηθεί περιβαλλοντικό πάρκο (παράδειγμα πως να φυτεύουν, πως να καλλιεργούν, σεμινάρια μπολιάσματος κλπ).