Μόλις λίγες μέρες πριν από μια απεργία των 100 πιλότων της αεροπορικής εταιρείας στην Ιρλανδία την επόμενη Πέμπτη 12 Ιουλίου, τα πληρώματα καμπίνας της Ryanair και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ανακοινώσει απεργίες στα τέλη Ιουλίου, στις πιο πολυσύχναστες μέρες του καλοκαιριού.

Τα μέλη του πληρώματος θαλάμου στο Βέλγιο και την Πορτογαλία θα πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία στις 25 και 26 Ιουλίου, ενώ οι συνάδελφοί τους στην Ιταλία θα σταματήσουν να εργάζονται για 24 ώρες στις 25 Ιουλίου.

Παρόλο που έχει κάνει συμφωνίες σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, το πλήρωμα καμπίνας σε πολλές τοποθεσίες είναι δυσαρεστημένο.

Η Ένωση Πληρωμάτων Καμπίνας, η οποία εκπροσωπεί το προσωπικό της Ryanair σε όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική, δικεδικεί “δίκαιους μισθούς, αμοιβή αρχαιότητας, αποζημίωση για τα διαταραγμένα χρονοδιαγράμματα και τον τερματισμό των πρόσθετων δαπανών που επιβαρύνουν το πλήρωμα θαλάμου επιβατών όπως οι στολές”.

Εν τω μεταξύ, η ιρλανδική ένωση πιλότων, η IALPA, κατηγόρησε τη Ryanair ότι “δεν έχει απολύτως καμία πρόθεση να διαπραγματευτεί τις εύλογες απαιτήσεις τους” ενώ η αεροπορική εταιρεία από την πλευρά της δηλώνει ότι είναι πρόθυμη να συναντηθεί με την ένωση και έχει συμφωνήσει αύξηση κατά 20%.

Η Ryanair δήλωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πτήσεων της στις 12 Ιουλίου δεν θα επηρεαστεί, επειδή το 93% των υπηρεσιών δεν εκτελούνται προς ή από την Ιρλανδία, παροτρύνει την IALPA να αποσύρει ή τουλάχιστον να αναβάλει την απεργία και την καλεί σε διάλογο στις αρχές της εβδομάδας.