Αύξηση κατέγραψαν οι κρατήσεις για την Ιταλία το φετινό καλοκαίρι ενώ η συνολική αναπτυξιακή πορεία του ιταλικού τουρισμού αναμένεται να συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η εν λόγω τάση μάλιστα επιβεβαιώθηκε και από την ForwardKeys, αναφορικά με τις κρατήσεις των πτήσεων.

Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα, οι διεθνείς αφίξεις στα ιταλικά αεροδρόμια θα αυξηθούν κατά 1% την περίοδο μεταξύ 23 Ιουνίου και 31 Αυγούστου. Τον Αύγουστο, η αναμενόμενη αύξηση φτάνει το 4%.

Η αύξηση προέρχεται κυρίως από την αμερικανική αγορά, η οποία σημείωσε αύξηση κατά 20% στις κρατήσεις πτήσεων, ακολουθούμενη από την Ισπανία και την Κίνα. Αντιθέτως, οι αφίξεις από γερμανικά αεροδρόμια μειώθηκαν κατά 32,2%, κυρίως λόγω της μείωσης των απευθείας πτήσεων προς την Ιταλία.

Επισημαίνεται ότι το 65% των διεθνών αφίξεων κατά τη θερινή περίοδο αποτελείται από τουρίστες αναψυχής. Αυτοί αγοράζουν κυρίως τα ταξίδια τους μέσω ταξιδιωτικών γραφείων. Παράλληλα, σύμφωνα με την ForwardKeys, οι τουριστικοί οργανισμοί αύξησαν το μερίδιό τους στην αγορά κατά 5,5%.

Τέλος, μεγάλες αυξήσεις σημειώνονται στις κρατήσεις των τουριστών μεσαίων και ανώτερων εισοδημάτων. Ακόμα άνοδο σημείωσαν και οι κρατήσεις των οικονομικών αεροπορικών θέσεων κατά 74,2% ενώ οι business θέσεις αυξήθηκαν κατά 13,3%. Η κρατήσεις πρώτης θέσεις κινήθηκαν ανοδικά κατά 45,3%.