Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τα εισιτήρια που πούλησε η Norwegian Air τον Φεβρουάριο έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο από το ξέσπασμα της πανδημίας του Covid τον Μάρτιο του 2020.

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι σημείωσε μια «πολύ θετική» εξέλιξη στις μελλοντικές κρατήσεις. Όπως τονίζει παρακολουθεί στενά την «αβέβαιη κατάσταση στην Ευρώπη, την αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές και την αλλαγή στις τιμές του πετρελαίου».
Παρ’ όλα αυτά στην ανακοίνωση δεν αναφέρει άμεσα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο σκανδιναβικός αερομεταφορέας ανέφερε ότι ο αριθμός των επιβατών «παρέμεινε σταθερός» τον περασμένο μήνα σε 640.000 με συντελεστή φορτίου 81%, έναντι 61.374 τον Φεβρουάριο του 2021.

Αυτό έγινε καθώς η Νορβηγία και πολλές ευρωπαϊκές χώρες αφαίρεσαν τους κανόνες εισόδου και άλλα μέτρα και περιορισμούς που σχετίζονται με την πανδημία.

Η αεροπορική εταιρεία λειτούργησε έναν στόλο 44 αεροσκαφών τον περασμένο μήνα, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί στα 70 αυτό το καλοκαίρι καθώς η κάλυψη του δικτύου επεκτείνεται για να φέρει σε πέρας 280 δρομολόγια προς 38 προορισμούς.

«Ο Φεβρουάριος είναι παραδοσιακά ένας μήνας με χαμηλότερη ταξιδιωτική ζήτηση, ωστόσο, τα στοιχεία παρέμειναν συγκρίσιμα με τον μήνα Ιανουάριο, ο διευθύνων σύμβουλος του αερομεταφορέα Geir Karlsen.
Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που τα αεροσκάφη μας είχαν συντελεστή φορτίου πάνω από 81%.

«Όταν άρθηκαν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, παρατηρήσαμε αμέσως αυξημένη ζήτηση για πτήσεις. Θα έχουμε ένα ολοκληρωμένο καλοκαιρινό πρόγραμμα φέτος για να καλύψουμε αυτή τη ζήτηση».