Τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο και το εννεάμηνο του 2023, ανακοίνωσε ο γερμανικός ασφαλιστικός όμιλος Allianz.

Συγκεκριμένα τα λειτουργικά του κέρδη μειώθηκαν κατά 14,6%, στα 3,5 δισ. ευρώ, το τρίτο τρίμηνο του 2023, επηρεασμένα από τις αποζημιώσεις για τις φυσικές καταστροφές οι υψηλότερες σε μια δεκαετία.

Τα καθαρά έσοδα του ομίλου το τρίτο τρίμηνο ανήλθαν στα 2,1 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 29,3%, αν και ο συνολικός όγκος των εργασιών αυξήθηκε κατά 4,5% στα 36,5 δισ. ευρώ.

Στον κλάδο ασφάλισης ακίνητης περιουσίας-ατυχημάτων, ο συνολικός όγκος εργασιών αυξήθηκε κατά 6,1% στα 17,2 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, τα λειτουργικά κέρδη στον τομέα μειώθηκαν κατά 25% στα 1,4 δισ. ευρώ, λόγω του χαμηλότερου αποτελέσματος λειτουργικών ασφαλιστικών υπηρεσιών λόγω ενός εξαιρετικά υψηλού επιπέδου φυσικών καταστροφών, που αντισταθμίστηκε εν μέρει από ένα υψηλότερο λειτουργικό επενδυτικό αποτέλεσμα.

Για το εννεάμηνο ο όμιλος ανακοίνωσε ότι ο συνολικός όγκος των επιχειρήσεων αυξήθηκε κατά 4,7% στα 122,1 δισ. ευρώ, ενώ ανοδικά κατά 3.6% στα 11,0 δισ. ευρώ κινήθηκαν τα λειτουργικά κέρδη, λόγω κυρίως της καλής απόδοσης του τομέα ζωής και υγείας.

Την ίδια στιγμή επιβεβαιώθηκε ο στόχος λειτουργικών κερδών για το 2023 στα 14,2 δισ. ευρώ, συν ή πλην 1 δισ. ευρώ.

Ο κ. Oliver Bäte, Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz SE δήλωσε ,μεταξύ άλλων ,σχετικά με τα αποτελέσματα:

«Τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους, έχουμε δει ισχυρή ανάπτυξη στον όγκο των επιχειρήσεων μας, στα λειτουργικά κέρδη καθώς και το βασικό καθαρό εισόδημα. Έχουμε επίσης ενισχύσει περαιτέρω την θέση φερεγγυότητας στο 212%.

Η εστίασή μας στη λειτουργική αποτελεσματικότητα μας δίνει την δυνατότητα για την κερδοφόρα ανάπτυξή μας με υγιή περιθώρια κέρδους, και αυτό τοποθετεί την Allianz σε εξαιρετική θέση πορείας για την επίτευξη των στόχων μας. Επιβεβαιώνουμε με σιγουριά τον στόχο μας για λειτουργικά κέρδη 14,2 δισ. ευρώ, συν πλην 1 δισ. ευρώ.»