Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το Μαρόκο δείχνει μια «θετική προοπτική» για τον τουριστικό τομέα με ανάκαμψη της δραστηριότητας αυτό το καλοκαίρι, μετά τον ισχυρό αρνητικό αντίκτυπο της υγειονομικής κρίσης COVID-19.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της χώρας Mustafa Baitas, δήλωσε ότι η πληρότητα των καταλυμάτων στις παράκτιες περιοχές αναμένεται να φτάσει το 80% κατά την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο.

Σύμφωνα με τον Mustafa Baitas κατά τη διάρκεια αυτής της υψηλής περιόδου, το Υπουργείο Τουρισμού έχει καταγράψει 2 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις σε online κρατήσεις, ενώ 360.000 τουρίστες έχουν κάνει κράτηση μέσω παραδοσιακών καναλιών.
Παράλληλα για το καλοκαίρι οι αεροπορικές εταιρείες έχουν διαθέσει 4,25 εκατ. θέσεις για ταξίδια.

Ο Mustafa Baitas τόνισε και τον θετικό αντίκτυπο που θα έχει η επιχείρηση Marhaba, που αφορά αυξανόμενες ροές των Μαροκινών που διαμένουν στο εξωτερικό με τις καλύτερες συνθήκες κατά την επιστροφή τους στο Μαρόκο κατά τη θερινή περίοδο.
Η Marhaba θα ξαναρχίσει μετά από δύο χρόνια και εκτιμάται ότι περισσότερα από τρία εκατομμύρια Μαροκινοί θα ταξιδέψουν δια θαλάσσης σε μια περίοδο τριών μηνών μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου.

Η κυβέρνηση διέθεσε 188 εκατ. ευρώ, για να μετριάσει τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στον τουρισμό.
Από τις 17 Μαΐου, οι επισκέπτες δεν χρειάζεται πλέον να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ PCR κατά την άφιξη τους. Μία κίνηση που αναμένεται να προσελκύσει ακόμη περισσότερους τουρίστες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αξιολόγησης του πρώτου τριμήνου του 2022 από το υπουργείο Τουρισμού, το βασίλειο έχει υποδεχτεί 80% περισσότερους επισκέπτες.