Θεαματικά αποτελέσματα έφερε η πιλοτική προσπάθεια με στόχο της αύξηση των ημερών διαμονής των χειμερινών επισκεπτών τουρισμού στην Κρήτη. Ειδικότερα το 80% των τουριστών επέλεξε να παραμείνει πέραν των 7 ημερών στο νησί, συνεχίζοντας τις διακοπές του.

Πρόγραμμα χειμερινού τουρισμού

Την πρώτη χρονιά εφαρμογής του προγράμματος χειμερινού τουρισμού στην Κρήτη το νησί  υποδέχτηκε επισκέπτες κυρίως από την Γερμανία.

Τη δεύτερη προστέθηκαν και επισκέπτες από τη Γαλλία, την Πολωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Σκανδιναβία. Η διαμονή τους διαρκούσε μια εβδομάδα στη διάρκεια της οποίας οι δύο ημέρες ήταν ελεύθερες.

Οι υπόλοιπες περιελάμβαναν προγραμματισμένες επισκέψεις και ξεναγήσεις στους τέσσερις νομούς της Κρήτης.

Φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια το πρόγραμμα του χειμερινού τουρισμού ξεκίνησε στα μέσα Οκτωβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου που ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος.

Πλέον αναμένεται στα τέλη Ιανουαρίου να ξεκινήσει η δεύτερη περίοδος που θα ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου σηματοδοτώντας το τέλος του χειμερινού προγράμματος και την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν.

Τα ξενοδοχεία που υποδέχονται τη φετινή χρονιά τους εν λόγω επισκέπτες είναι συνολικά 12. Έξι σε Μπαλί και Γεωργιούπολη και έξι ακόμη στην Ανατολική Κρήτη.