Θετικά προσκείμενοι σε μια πιθανή απαγόρευση σχετικά με τις πτήσεις μικρών αποστάσεων προκειμένου να καταπολεμηθεί η κλιματική αλλαγή θα ήταν οι Ευρωπαίοι πολίτες. Αυτό αναφέρεται σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).
Η ΕΤΕπ διεξήγαγε έρευνα σε 28.000 άτομα σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος της ήταν να κατανοήσει τις απόψεις των πολιτών σχετικά με τις στρατηγικές για το περιβάλλον.
Σύμφωνα με την ΕΤΕπ, οι εκπομπές ρύπων από πτήσεις εντός της Ευρώπης αυξήθηκαν κατά την τελευταία δεκαετία.

  • Το 62% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι τάσσονται υπέρ της απαγόρευσης όλων των πτήσεων μικρών αποστάσεων και
  • Το 72% δήλωσε ότι θα υποστηρίξουν έναν φόρο άνθρακα για τις πτήσεις.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα ζήτησαν επίσης τις απόψεις τους σχετικά με τα πλαστικά απόβλητα και την ανακύκλωση.

  • Το 91% των ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ της διδασκαλίας παιδιών στα σχολεία σχετικά με την αλλαγή του κλίματος και την ανακύκλωση.
  • Το 59% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ των υψηλότερων τιμών για τρόφιμα και αγαθά.

Σύμφωνα με έρευνα από την πλατφόρμα κρατήσεων ταξιδιών Omio αποκάλυψε ότι το ταξίδι με τρένο από το Παρίσι στο Λονδίνο χρησιμοποιεί κατά 55% λιγότερο CO2 από ό, τι το αεροπλάνο. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 7.000 άτομα από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Ενώ το 58% των ερωτηθέντων αναγνώρισε ότι το τρένο έχει τις λιγότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον, το 34% παραδέχθηκε ότι εξακολουθεί να μην σκέφτεται το περιβάλλον όταν αποφασίζει να ταξιδέψει.