Δεν θα υπογράψει προς το παρόν την απόφαση του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ) για αύξηση των λιμενικών τελών, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, έως ότου υπάρξει συνεννόηση με τους Οργανισμούς Λιμένων για κοινή πολιτική.

Αυτό, υποσχέθηκε ο κ.Κουβέλης σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, τους βουλευτές Κέρκυρας Φωτεινή Βάκη και Κώστα Παυλίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη και Πρόεδρο της Επιτροπής Νησιωτικής Πολιτικής της ΠΙΝ Σπύρο Γαλιατσάτο και τον Αντιδήμαρχο Δήμου Κέρκυρας Ανδρέα Γουλή.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπογράψει προς το παρόν την εν λόγω απόφαση του ΟΛΚΕ για αύξηση των λιμενικών τελών, έως ότου υπάρξει συνεννόηση με τους Οργανισμούς Λιμένων για κοινή πολιτική και δήλωσε ότι προτίθεται από την πλευρά του να κινηθεί προς την κατεύθυνση της επαναφοράς του ποσοστιαίου υπολογισμού των λιμενικών τελών, αλλά θα πρέπει να συνεννοηθεί και με το Υπουργείο Οικονομικών για την αναστολή της απόφασης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Στη συνάντηση ζητήθηκε να παραμείνει το λιμάνι της Κέρκυρας σε δημόσιο έλεγχο και να μην πωληθεί ή παραχωρηθεί σε επενδυτική εταιρεία. Ειδικά για την επικείμενη παραχώρηση της κρουαζιέρας από τον ΟΛΚΕ, η αντιπροσωπεία τόνισε ότι πρόκειται για μια χρήση άκρως κερδοφόρα και θα αποτελέσει ζημία για το ελληνικό δημόσιο η παραχώρησή της.

Τέλος συζητήθηκε το θέμα της σύνδεσης των Διαποντίων νησιών για το οποίο η λύση που διαφαίνεται είναι να γίνει νέα προκήρυξη επιλογής πλοίου που θα εξυπηρετήσει τη γραμμή αλλά με μεγαλύτερη επιδότηση από το κράτος.