Σύνταξη: tourismtoday.gr

Για τις ανατιμήσεις εν γένει, καθώς και για τις αλλαγές που συντελούνται στον πρωτογενή τομέα μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 o Θεόδωρος Βασιλόπουλος, αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας.

«Θα υπάρξουν σίγουρα ανατιμήσεις ακόμα περισσότερο και σε άλλα αγροτικά προϊόντα. Θα δούμε το γάλα να ανεβαίνει, θα βλέπουμε βασικές τροφές να ανεβαίνουν και, μάλιστα, θεωρώ ότι δεν θα μπορέσει ο μέσος Ελληνας, ο φτωχός Ελληνας, αυτές τις αυξήσεις των αγροτικών προϊόντων. Μην ξεχνάμε ότι δεν παράγουμε και πάρα πολύ μεγάλη ποσότητα αγροτικών προϊόντων και αναγκαζόμαστε να εισάγουμε και από άλλες χώρες», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Θεόδωρος Βασιλόπουλος.

«Προσπαθούμε να φτιάξουμε καλύτερα αρδευτικά έργα και ένα ακόμη στοίχημά μας, που είναι για μείωση κόστους παραγωγής, που αυτό πιστεύω ότι είναι το νούμερο 1 έργο που γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, είναι η μεγαλύτερη ενεργειακή κοινότητα. Θα φτιάξουμε φωτοβολταϊκά πάρκα, περίπου στα 1.600 στρέμματα, προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, ώστε να παρέχουμε δωρεάν ρεύμα στους αγρότες και θα το χρησιμοποιούμε και σε άλλες δραστηριότητες. Με την αγροδιατροφική σύμπραξη που έχουμε οργανώσει θα απογειώσουμε και θα αναπτύξουμε τα δικά μας προϊόντα σε συνεργασία με το υπουργείο και άλλες αγροδιατροφικές συμπράξεις, ώστε να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα παράγει τα πιο ποιοτικά προϊόντα. To στοίχημά μας είναι η κατάρτιση και η εκπαίδευση των αγροτών και των μεταποιητών», τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://soundcloud.com/user-665020045/01-09-21-6