Σύνταξη: tourismtoday.gr

Για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Σκιάθου, καθώς και για την τουριστική ταυτότητα του νησιού μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, o Θοδωρής Τζούμας, δήμαρχος Σκιάθου.

«Η φέρουσα ικανότητα μας έχει απασχολήσει πάρα πολύ. Δηλαδή το πώς ο προορισμός θα πρέπει να είναι βιώσιμος κυρίως για τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και για τους επισκέπτες, γιατί την εποχή αυτή δοκιμάζονται όλες οι υποδομές του νησιού, είτε πρόκειται για την ύδρευση, είτε για την αποχέτευση, είτε πρόκειται για την ηλεκτρική ενέργεια. Γι’ αυτό έχουμε κάνει ένα επιχειρησιακό σχέδιο, που υποχρεούμαστε να κάνουμε όλοι οι δήμοι, αλλά το δικό μας είναι το μόνο στη χώρα και ανάμεσα σε 62 σε όλο τον κόσμο που ευθυγραμμίζεται με τους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης της ατζέντας 2030 του ΟΗΕ», επισημαίνει ο Θοδωρής Τζούμας. «Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η βιώσιμη ανάπτυξη και διαχείριση του τόπου», προσθέτει.

«Το κεφάλαιό μας είναι η φύση, η προστασία της φύσης. Εχουμε κάνει διάφορες δράσεις για να αναδείξουμε τη γαστρονομία του νησιού, τα μονοπάτια της Σκιάθου. Εχουμε οργανώσει τα μονοπάτια μας σε 15 διαδρομές, 100 χλμ., κανένα δεν επαναλαμβάνεται και για πρώτη φορά στη φορά στη χώρα φέτος θα γίνει το Παγκόσμιο Συνέδριο των Μονοπατιών από τον μεγαλύτερο οργανισμό στον κόσμο, που έχει έδρα στη Γενεύη, το World’s Trails Network, και περιμένουμε περίπου 230 περιπατητές και από τις 5 ηπείρους. Αυτό και μόνο δείχνει πόσο ξεχωριστός είναι ο προορισμός σε ό,τι αφορά το κομμάτι των μονοπατιών, πέρα από τις παραλίες, πέρα από την απίστευτη φιλοξενία τους», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Σκιάθου, λέγοντας πως το νησί έχει δωμάτια για όλα τα βαλάντια.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://soundcloud.com/user-665020045/thodoris-tzoymas-ston-chari