Κυβερνοεπίθεση δέχθηκε η μεγάλη ταξιδιωτική πλατφόρμα booking.com.

Οι χάκερ που συμμετείχαν σε αυτήν να έχουν καταφέρει να ξεκλειδώσουν λογαριασμούς χρηστών της και να πραγματοποιούν ψεύτικες κρατήσεις σε καταλύματα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, χάκερ από τη Γερμανία κατάφεραν να εισβάλλουν στους λογαριασμούς χρηστών της πλατφόρμας και έκαναν κρατήσεις δεκάδων ξενοδοχειακών δωματίων για λογαριασμό των ανύποπτων θυμάτων τους.

Οι απατεώνες που κατάφεραν να σπάσουν τις δικλείδες ασφαλείας της πλατφόρμας, προσποιήθηκαν τους ξενοδόχους και ζητούσαν από τους επισκέπτες να βάλουν τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας εκ νέου μέσω ενός υποτιθέμενου ασφαλούς καναλιού, με αποτέλεσμα όσοι ξεγελάστηκαν να χάσουν τα χρήματά τους.

Αποτέλεσμα επίσης ήταν τα δωμάτια να παραμένουν άδεια, με τα αιτήματα ακυρώσεων να προκαλούν άγχος στους επισκέπτες και με τους ξενοδόχους να σημειώνουν απώλειες εσόδων.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Αυστριακής Ένωσης Ξενοδόχων, Markus Gratzer, θα πρέπει όλοι να είναι προσεκτικοί και αυτό που βοηθάει στην πρόληψη τέτοιων περιστατικών είναι οι κρατήσεων να γίνονται απευθείας από τη σελίδα του ξενοδοχείου.