Στις αρχές του 2020 θα ανοίξουν στην Ιαπωνία τα ολοκληρωμένα θέρετρα τυχερών παιγνίων, αν ψηφιστεί από την Βουλή στις 20 Ιουνίου, το σχετικό νομοσχέδιο.

“Θα προωθήσουμε τον τουρισμό με επισκέπτες από όλες τις χώρες του κόσμου για να ξοδέψουν τις μέρες τους στα υπερπολυτελή θέρετρα (στα θέρετρα χαρτοπαικτικών λεσχών), δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Shinzo Abe.

Θα λάβουμε πλήρη μέτρα για να αντιμετωπίσουμε διάφορες ανησυχίες, συμπεριλαμβανομένου του εθισμού στα τυχερά παιχνίδια”.

Λόγω ανησυχιών για τον εθισμό στα τυχερά παιχνίδια, θα ισχύουν αυστηροί κανόνες για τους Ιάπωνες υπηκόους. Θα περιορίζονται σε επισκέψεις που δεν υπερβαίνουν τις τρεις φορές την εβδομάδα και τις 10 φορές σε ένα μήνα και θα χρεώνονται με εισιτήριο συμμετοχής 6.000 γιεν ενώ θα είναι δωρεάν για τους ξένους επισκέπτες.

Όλοι οι μεγάλοι φορείς εκμετάλλευσης χαρτοπαικτικών λεσχών με έδρα τις ΗΠΑ πιστεύουν οτι η Ιαπωνία είναι ο επόμενος μεγάλος προορισμός τυχερών παιγνίων.

Το Las Vegas Sands, το Caesars Entertainment, το Hard Rock και το MGM Resorts είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες που εξέφρασαν ενδιαφέρον, παρόλο που η Ιαπωνία θα εκδώσει αρχικά μόνο άδειες για τρία θέρετρα χαρτοπαικτικών λεσχών.